čtvrtfinále - 1. zápasy
06.04.2022 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Arnaut Danjuma (© AFP)

Villarreal je semifinále Ligy mistrů blíže, doma zaslouženě předčil Bayern

Bayern jakožto jeden z hlavních kandidátů na celkový triumf v Lize mistrů neodvedl v rámci první části čtvrtfinále vůbec povedené vystoupení. Villarreal působil na hrací ploše daleko lepším dojmem a zásluhou jediné trefy zápasu od Arnauta Danjumy po právu vyhrál. Mrzet ho každopádně v kontextu odvety může skutečnost několika dalších neproměněných šancí.

Hosté v prvním poločase ani náhodou nepotvrzovali roli favorita, která jim byla přisuzována z řad mnoha fotbalových expertů či od sázkových kanceláří. Vyprodukovali sice šest střel na bránu, tedy stejný počet jako jejich protivník, nicméně ani jednu nenasměrovali mezi tři tyče. A naopak přece nebezpečněji působící Villarreal, i když třeba držel méně času míč na svých kopačkách, ukázal, jak efektivní umí být. V 8. minutě podnikl napravo pěknou kombinaci, na jejímž konci byl Danjuma. Gerard Moreno uvolňoval k brankové čáře sbíhajícího si Lo Celsa, ten okamžitě balón vracel zpátky k Danimu Parejovi, jehož zakončení tečoval do protipohybu brankáře Neuera nizozemský forvard. Bayern na tohle inkasování nedokázal jakkoli reagovat.

A mohl být rád, že ke konci poločasu neprohrával již o dvě branky. Coquelin ve 40. minutě centroval z levé strany, a ačkoli jeho pas byl nepovedený, k překvapení všech, včetně Neuera, zapadl přesně do vzdálenější šibenice. VAR se jal celou situaci překontrolovat a všiml si, že francouzský záložník se těsně předtím nacházel v ofsajdu poté, co ho uvolňoval Dani Parejo.

Svou první větší příležitost si bavorský celek vytvořil až po přestávce. V 50. minutě vypálil ze slušné pozice Gnabry, přičemž před bránou se ocital nechráněný Müller, který se snažil balón procpat narychlo za brankovou čáru, avšak o kousek na něj nedosáhl. Na druhé straně Žlutá ponorka mohla udeřit gólově podruhé, ovšem dělovka Gerarda Morena skončila, a to smolně pro něj, na zadní tyči. A v 57. minutě další tutovku Gerarda Morena zastavil famózně bránící Davies. Pořád zkrátka španělský outsider kousal a zlobil, vůbec se slovutného soupeře nebál.

V 59. minutě se poprvé zásadněji ozvala největší ofenzivní metla Bayernu, a to Lewandowski, gólman Rulli si ale poradit dokázal. V 62. minutě se pak opětovně Gerard Moreno prodral do další ze svých možností, tentokráte po chybě stále nepříliš jistého Neuera, v koncovce však nezářil, a stejně si počínal též v 67. minutě Danjuma, jehož zastavoval Goretzka ve spolupráci s Upamecanem. Villarreal měl obecně celé utkání proti Stern des Südens pod kontrolou, a byť se jeho konkurent snažil ve zbývajících minutách hledat cestu za vyrovnáním, nebyl ve svém podnikání vůbec úspěšný. V 87. minutě přitom zase čelil ještě jedné obrovské nepříjemnosti, když se Pedraza po brejku ocitl sám před Neuerem, jenže prostor branky trestuhodně netrefil.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com, whoscored.com, skysports.com, livesport.cz

Komentáře (138)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Je jen otázkou , ve kterém zápase nám Bayern zahraje divadlo.

Reagovat
Rich

1-3

Reagovat
Gerd 13

Zdar Richi,tak to bych bral,je fakt,že se Bayern teď dobře naladil v lize narozdíl od Villarealu.Ale nepodcenit a jít do toho naplno,nespoléhat jen na odvetu doma viz případ Juve...

Reagovat
Ferragamo7

Mám zdravý rešpekt k Villarealu,hlavne doma sa budú pokúšať nás zaskočiť,ako sa to podarilo Salzburgu.A jedno viem isto-MY NIE SME JUVENTUS! Moj tip na výsledok je 0:2.

Reagovat
Rich

Já je rozhodně nepodceňuji, ale myslím si, že Bayern na ně od začátku vletí... Ten zápas s Freiburgem byl skvělý a hlavně Lewa se pošetřil, tak si dá pár gólů... Ale kdyby přeci přišel nějaký výpadek Bayernu, který letos je docela častý, tak při nejhorším to uhrát na 1-1... Ale Bayern je úplně jinde než Juventus... Navíc po návratu Goretzky do středu ke Kimmichovi jsem o něco klidnější...

Jinak sestavu bych viděl takto: Neuer, Hernandez, Upamecano, Sule, Pavard (nejslabčí článek na pravém bekovi), Kimmich, Goretzka, Muller, Coman, Gnabry, Lewa...

Reagovat
Bastaron

1:4

Reagovat
Agnelli

1:2

Reagovat
Gerd 13

Co je asi pravdy na těch zprávách,že chce Lewa odejít po sezóně do Barcy ?

Reagovat
Nickname 9

Nic

Reagovat
db18

Nic. Jeho agent je pořád nasraný kvůli jednání ohledně Alaby, tak teď nabízí Lewu kde může... sám hráč by prý v Bayernu rád zůstal.

Nedivil bych se, kdyby kvůli tomu i změnil agenta.

Reagovat
EaP

No, ak je pravda , čo písal Romano aj Romero, že Bayern mu ponúka len rocné predĺženie zmluvy a neustúpi ani o milimeter, tak by som si taký istý jeho zotrvaním nebol. A je v poslednej fáze karieri, čiže aj nový impulz v tom môže hrať rolu. Aj Alemany načrtol v poslednom rozhovore, že jeden prestup hrotového útočníka cez leto uskutočnia a, že to bude jediné svetový útočník.

Reagovat
technecium

Snad nic, nepotrebujeme ho

Reagovat
ladyboy arsenal

aspoň doma by ponorka potrápit mohla

1:1

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

3:1, překvápko

Reagovat
Nickname 9

Horší než Chelsea s Brenfordem to nebude

Reagovat
John Obi Mikel

Nebude no. Nevím jestli sis toho všiml, ale 3:1 není horší než 4:1

Reagovat
Nickname 9

No jo, ale když Bayern takhle prohrál s nováčkem, to bylo posměchů, že?

Reagovat
John Obi Mikel

Asi stejně jako když Chelsea letos prohrála s Brentfordem, loni s WBA a předloni se Sheffieldem.

Proč to řešíš?

Reagovat
Rich

Neřeš ho, počkej až jak dopadne Chelsea s Realem... Tak schvalně...

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
Phillipinho

Groeneveld na hrotu Villarrealu? To je kdo

Reagovat
JhonLimon

Danjuma..celý jménem se jmenuje Arnaut Danjuma Groeneveld

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
O.Giroud

A jo to je Groeneveld sa mi zdalo divne, ze ziadneho Danjumu z Bournemouthu si nepamatam, ale kks to oni tam mali takyto poklad.

Reagovat
Phillipinho

To nikdo nepouziva no

Reagovat
smazaný uživatel

To ti vysvětlím az budes starsi.

Reagovat
Seydou Doumbia

Groeneveld takhle ho znám já žádný Danjuma

Reagovat
Bayern +

Prosím len nech Sané nie je na RW... Kľudne by som začal s Gnabrym a Comanom

Reagovat
Rich

Nevím, proč Nagelsmann dává Saného na RW, když je lepší dost na levé straně nebo ve středu hřiště, ale to je ten přetlak křídel na LW, jelikož Coman na RW nechce moc hrát a faktem je, že je lepší na RW, zatímco Gnabry má nějaké rozmíšky s trenérem a rád by hrál na pozici 10, než na křídlech, ale pokud by to šlo, tak právě jeho bych dal na RW...

Reagovat
SpartaOvenka

Snad nastoupí ta předpokládaná sestava, Leonek a Davies dost chyběli, jen nevím, jestli by neměl hrát Gnabry místo Saného, nebo Sané aspoň nalevo, napravo to není ono úplně.

Reagovat
Rich

Jsem zvědavý zdali Davies bude hrát od začátku, pokud ano bylo by to super. Leon ve středu hřiště je skvělý, proti Freiburgu hrál moc dobře.

Reagovat
Gerd 13

Na návrat Goretzky jsem se fakt moc těšil,dost mi tam chyběl,Davies celý zápas asi těžko odehraje,navíc Hernandez byl proti Freiburgu hodně dobrý.

Reagovat
bayern987

Reagovat
Bayern +

Napravo je v pici, úplne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mönchengladbach

Čuchám překvápko... 4:1.

Reagovat
houdic

Reagovat
h8_sfatto

jako Bayern je Bayern, ale Villareal už má pár slušnejch zářezů díky týmovosti a Emerymu

Reagovat
houdic

No, třeba s Cadizem a Levante.

Reagovat
Seydou Doumbia

liga nikoho nezajímá, když si ve čtvrtfinále LM

Reagovat
houdic

To je ale docela chyba, když kvůli tomu nebudeš hrát Evropu další rok. Já mám z Unaie fakt hodně smíšený pocity. Beze srandy si myslím, že ten tým má na to aby v tyhle době, kdy nedominuje Real ani Barca (tolik) mohl hrát o titul a my místo toho budeme bojovat o konferenční ligu.

Samozřejmě jsem nesmírně šťastnej za naše výkony v LM, ale aby to nemělo za následek velkej odsun hráčů po sezoně.

Reagovat
Seydou Doumbia

Hráči se dost zviditelní a možná někdo odejde (Torres, Groeneveld?). Ono udržet motivaci v LM a ještě v lize je sakra těžký. Nejste první ano poslední tým druhého sledu, kterému kdyz se daří v pohárech tak v lize tápe, no.

Reagovat
h8_sfatto

2:2

Reagovat
Rich

Sestava Bayernu: Neuer, Davies, Hernandez, Upamecano, Pavard, Kimmich, Musiala, Coman, Gnabry, Muller a Lewa.

Reagovat
Bayern +

Až na chýbajúceho Goretzku ideálna.

Reagovat
Rich

Goretzka půjde z lavičky, navíc Musiala je ve středu pole velice kvalitní, dokáže získávat míče a slušně bránit.

Reagovat
Gerd 13

A proč ne Goretzka??

Reagovat
smetos

To uz vysilaji na PS2 jen jeden zapas?

Reagovat
vladino10

Kúp si PS5 a nemáš takéto problémy, dvojka je už za opicami

Reagovat
smetos

Premier sport 2

Reagovat
vladino10

A ten má čo spoločne s playstationom????

Reagovat
jsemdement

Reagovat
Mato178178

Reagovat
Kowe

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Gazdo

Reagovat
kaja900

Reagovat
Infi

Reagovat
kattos

Reagovat
sunakashi

Reagovat
Neutron

Reagovat
wyqinac

to uz vysilaji celou sezonu jeden zapas pokud vim

Reagovat
Bayern +

Vymeniť Gnabryho s Comanom je zasa čo za taktickú mágiu?

Reagovat
vladino10

Tu by som asi ani nehľadal nejaké taktické dôvody prečo to vyzerá ako vyzerá, toto je horor, nevychádzajú ľahké prihravky, centre idú všetky do brankára Villarealu, všetko je zle. A tým hráčom zatiaľ nejdú ani základné veci čo by mali fungovať aj keby ten tím trénera nemá.

Reagovat
vladino10

Od kimmicha ide všetko totálne dopreč, Davies nemal hrať po 4 mesiacoch v takomto zapase. Títo dvaja totálne mizerni, zvyšok "iba" neviditeľný

Reagovat
mistr129

Reagovat
Chittak_LFC

Jaký to rozdíl v herním projevu španělského týmu na 3. a na 7. pozici.

Reagovat
vladino10

Toto by som úplne nepísal - akože Villareal hra dobre, ale ťažko povedať, lebo Bayern je totálne mizerný. Pripomína mi to prepadák s gladbachom (5:0 pre gladbach), nevedia si nahrať na dva metre, centre končia v oute, kimmich zo štandardky nacentruje 2x priamo do rúk rulliho. Davies sa pustí do 2 hráčov a vždy stratí, tam nefunguje vôbec nič.

Proste horor, s týmto by ich vyklepal aj freiburg.

Tento Bayern nie je nejaké meritko, oni už pár krát túto sezónu takto mizerne hrali a aj potom dostali naklep. V ďalšom zápase sa zobudili a podobne. Uvidíme, či ich to tentokrát nebude stáť postup.

Reagovat
smazaný uživatel

Emeryho prestala bavit Evropska liga

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
Pharrell

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Beči

Reagovat
Yanek

Reagovat
teenz

Reagovat
Gerd 13

Poločas hrůzy! Bez střely na branku!! To se mi snad zdá...

Reagovat
Bayern +

Cez polčas Musiala s Comanom dole, Gnabry napravo a Goretzka + Sané do hry

Reagovat
Bastaron

Stačí Goretzku in a Comana na LW

Reagovat
DieFohlenBMG

Villareal je bije jak řešeto

Reagovat
DieFohlenBMG

už mohli prohrávat 4:0

Reagovat
vladino10

Julo striedaj piči nech tam dáš hocikoho horšie to nebude

Reagovat
Kixi Syhimour

To je stadion jenom pro 23 500 diváků?

Reagovat
Jordi Alba

Ano. Tak oni mají snad 15x méně obyvatel, jak Valencia poblíž.

Reagovat
smazaný uživatel

On je to takovej lokalni klubik z totalni diry, ale to je na nem prave to sympaticky

Reagovat
Mass

Totální díra? No mě by se tam líbilo, vždyť tyhle města kolem 50k obyvatel sou často sympatický.

Reagovat
Stannis Baratheon

Ideální velikost města

Reagovat
CHONG

Totální díra to fakt není

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdyt to mesto je strasny, vubec nic tam neni…

Reagovat
Stannis Baratheon

A jako co by sis představoval že by tam mělo být? Není si tam kde nakoupit, kde zajít na jídlo, kde zajít do divadla, kina, parku....? Co víc jako potřebuješ k životu?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Phillipinho

Cely Villarreal ma asi 100 tisic obyvatel

Reagovat
smazaný uživatel

/2

Reagovat
Phillipinho

Aha dokonce 50 tisic

Reagovat
smazaný uživatel

Ale kousek 5 km je hned castellon 200k, takze oni tam lidi jsou

Reagovat
Mass

Reagovat
Xavi

Takže taková Olomouc.

Reagovat
DieFohlenBMG

Bayern má z prdele kliku

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Musiala teda nic moc. Hraje takhle často?

Reagovat
mistr129

Ne že by mi to vadilo, ale jak tohle není penalta?

Reagovat
thewall

Neuvěřitelné.

Reagovat
PP

ten stoper tam byl mnohem dřív.. já bych to nepískl teda.

Reagovat
r.mrazik

tyvoe...loket v obliceji a nic??

Reagovat
thewall

Za mě jasný faul. Nechápu ten klid hráčů Bayernu. Vzpomněl jsem si na Schicka na Euru.

Reagovat
r.mrazik

ja taky nepochopil,ze jeho spoluhraci nemeli zadnou reakci...pritom faul celkem zrejmy

Reagovat
Seydou Doumbia

Villareal mi snědl vajca, opravdu luxusní výkon. Doufám že jako fanoušci Bayernu nejsme totální odpad jako jiní a budeme po dnešním výkonu radši držet huby než brečet o penaltu, můžeme být rádi že jsme nefasli pětku.

Reagovat
wwwx

Reagovat
Rich

Rozhodčí!!!

Reagovat
vladino10

No, nespominam si veľmi na horšie výkony Bayernu za posledné roky v LM. Možno Liverpool pod kovacom, ale tam aspoň bola nejaká bojovnosť a tímový duch aj keď výkon nestál za veľa. Tu nebolo vôbec nič. Hráč ponorky stojí 20cm pred Sanem a Sane strieľa...a takýchto situácii milión, kimmichovi som napočítal snáď 6 centrov ktoré bez problémov zobral Rulli. Toto je otras, fakt sa mi ťažko spomína na niečo horšie. Bez duše, bez záujmu, my sme Bayern a ten zápas sa vyhrá sám. Keby sa aspoň o ten výsledok bijú, ale toto bola tragédia. S týmto by nám dal pool kľudne päťku...

Reagovat
Lemiux66

jejda

Reagovat
QooBo

Rozhodca vyborny vykon dnes

Penaltu za laket fuknut urcite mohol ale toto su velmi nestastne fauly ked je hrac vo vyskoku prvy a vyssie ako protihrac

Bayern bieda, Villarreal mozu mrziet zahodene sance

Reagovat
Kluivert9

Ponorka Ale trochu se obávám, že odveta bude na styl Salzburgu...

Reagovat
rozirozi3

Jako co to bylo? To jsme tam přijeli na dovolenou nebo co? Totálně odevzdaný, šílený výkon. Dařit se nemusí, ale bojovat se musí. Dnes tam nebylo nic! Absolutně nic!

Na druhou stranu žlutá ponorka? Jako, že cože? Oni hráli jak roboti. Tam snad neudělali jedinou chybu. Dokonalý přihrávky, lepší v os. soubojích, běhali jak blázni, vše se jim dařilo. Jediné co mě uklidňuje je to, že podobný robotický výkon prostě nejde zopakovat 2x po sobě. U nás dostanou kotel!

Reagovat
vladino10

Už za tento prvý zápas si Bayern postúpiť nezaslúži, toto bola potupa futbalu. Ako fakt, neviem či si pamätám od Bayernu takýto výkon bez záujmu a chuti zabojovať...

Reagovat
Elliasson

Na druhou stranu, proti Salzburgu to bylo podobné.

Reagovat
PP

zíral jsem, jak si dávali přihrávky do prostoru a Bayern vůbec nevěděl co s tím..

Reagovat
Spalovač šancí

Drsný čtvrtfinálový los Ligy mistrů pro Bayern ...

Reagovat
Unique

Reagovat
CHONG

Hezky V Mnichově bohužel asi dostanou, ale i tak klobouk dolů.

Reagovat
Mato178178

nejaky je ten bayern nemastny neslany ako pod kovacom

Reagovat
Beči

Bayern zkušeně pošetřil síly na odvetu

Reagovat
PP

Pfffff.. docela nezasloužený výsledek. Mělo to být tak 3:1 nebo spíš 2:0.. Villareal velmi překvapil, Bayern buď zápas blbec nebo je Emery naprosto namazal...

Reagovat
blaugrana

Lewa sa uz vidi v Barcelone no

Reagovat
Nickname 9

Byl by blázen kdyby šel po dnešním výkonu do ligy, kde by potkával takové soupeře každý týden

Reagovat
blaugrana

To je poklona La Lige?

Reagovat
Nickname 9

V podstatě jo. Obránci jsou výborně takticky připravení, jsou tvrdí a nedávají ani centimetr prostoru navíc

Reagovat
blaugrana

Tak zas Villarreal prdol s Cadizom napr. Skôr je to o motivacii a prestizi. Lewa by isto strielal aj v LL.

Reagovat
Nickname 9

Na druhou stranu ne vždy přestup takového hotového hráče vyjde, zrovna Barca se o tom několikrát přesvědčila.

Reagovat
Messiáš

Škoda, že ponorka ještě jeden gól nepridala. Šance na to byly, ale řešení občas dost trvalo. Na druhou stranu, rozhodčí klidně mohl v nastavení nechat kopat penaltu. Bylo to spíše nešťastné než surové, ale v pohodě pisknutelne.

Kaz klobouček a zázrak má teď trochu reálnější obrysy.

Reagovat
Melchior

Aspoň nás to nemusí tak mrzet

Reagovat
Zark

Prohrát s villarrealem není žádná ostuda

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
mastakillah

Albiol tomu ve Villarrealu dobře šéfuje

Reagovat
Malresi

Villareal hral včera až na koncovku luxusne. Len za druhý polčas mohli kľudne streliť 3 góly, výsledok 1:0 sa im tak po takom výkone musí máliť. Rád by som veril, že niečo podobné predvedú aj v Mníchove, ale tam to bude skôr v opačnom garde. Každopádne klobúk dole, dobre sa na ten futbal pozeralo.

Reagovat
Nickname 9

Včera opravdu bezzubý výkon. Villareal hrál skvěle a nás přehrávali nás. Nemá cenu brečet, že mohla (a asi i měla) být penalta. Po tom výkonu jsme si ji fakt nezasloužili. A můžeme být rádi, že to je jen o jeden gól, což by neměl být doma tak velký problém. To bychom ale museli zabrat a podat týmovější výkon.

Reagovat
Gerd 13

Klobouk dolů před výkonem hráčů Villarrealu! Největší převaha ale možná byla na trenérské lavičce...

Reagovat
Rich

Po opadnutí emocí, musím konstatovat, že Villareal hrál včera fakt výborně, první poločas Bayernu nic nedovolili. Druhý poločas mohli přidat další góly, asi největší šance ta jejich tyč, ale nutno říct, že Bayern měl taky šance ve druhé půli. Čili respekt Villarealu. Protože to mohlo dopadnout i hůř, než prohrát 1-0...

Ale já se ptám. Tak žalostný výkon, co Bayern předvádí je fakt utrpení... Nevím čím to je, zdali tým protestuje kvůli ještě neprodlouženým kontraktům klíčovým hráčům a nebo vůči trenérovi... Fanoušci Bayernu, všimli jste si, že druhý nebo třetí zápas není skoro vidět Lewa? Proč asi... Vedení klubu s tím vyčkáváním kontraktů neskutečně domrdáváa A teď se dostanu ke klíčové věci, trenér Nagelsmann... Jeho taktika je někdy přetaktizovaná a nedomyšlená... Ať se na mě nikdo nezlobí, ale Davies směrem dopředu byl fakt marný, po 4 měsících bych pochopil, kdyby ho dal do základu o víkendu, ale ne v LM... Další věc, Coman na pravém křídle, na levém Gnabry.... Proč? Coman hraje skvěle, stejně jako Sané na levé strané. Gnabry, když je na levé straně je tam hrozný... Na pravé nebo na 10 o dost lepší.. Pavard, furt to samé na RB hrozný, děsný dopředu, děsný dozadu... Ale největší problém je ta otrávenost hráčů, Sané, kterému to bylo jedno, snažil se brát střely na sebe, Muller, který šel ze hřiště zamyšlený atd... Něco zkaženého je v interních záležitostech Bayernu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele