základní skupiny - skupina F, 4. kolo
02.11.2021 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Etienne Capoue (© AFP)

Villarreal v Lize mistrů nezaváhal, po výhře nad Young Boys je ve skupině F ve vedení

Villarreal zvládl úlohu favorita, doma se mu podařilo přetlačit bernské Young Boys, a ačkoli ne tak zásadním způsobem jako před dvěma týdny na švýcarské půdě, získal důležité tři body v boji o osmifinále Ligy mistrů a dokonce se vměstnal na samotné čelo tabulky skupiny F. O první gól se postaral v první půli Étienne Capoue, o druhý v závěru utkání Arnaut Danjuma.

Hosté jakožto první vyprodukovali první střelu na bránu, a to ve 3. minutě prostřednictvím Sierra, jeho skákavý pokus byl pořádně nepříjemný a gólman Rulli ho musel vyrážet vedle své brány. Naopak v 7. minutě zahrozili poprvé taktéž domácí, zpoza šestnáctky se opřel do míče z voleje Coquelin, brankář Faivre však byl připravený a šanci svého soupeře zneškodnil.

Coquelin následně mohl skórovat hlavou, jenže kýžený a chtěný prostor brány minul, a tak si Žlutá ponorka musela počkat na svůj přesný zásah až do 36. minuty. Mario Gaspar na zadní tyči sklepl merunu blíže na hranici brankového území pro Capoueho, ten ještě napoprvé svou hlavičkou Faivra nepřelstil, nicméně napodruhé už s následnou dorážkou neměl problémy.

Bernský celek na tohle inkasování žádnými dostupnými prostředky neodpověděl, vytvořil si každopádně šance k tomu, aby se mu tento počin vydařil. A v 55. minutě Villarrealu zatrnulo vůbec nejvíce, jelikož se vlnila síť za Rullim. Bürgy byl ale usvědčen z ofsajdu, bránil totiž domácímu muži v rukavicích, byť nechtěně, v zachycení zakončení spoluhráče Fassnachta.

V 58. minutě zahodilo BSC další možnost ke skórování, po rychlém brejku se neprosadil se svou levačkou Rieder, v 64. minutě pak Riederovi pokazil radost stoper Albiol, který balón zastavil ještě před brankovou čárou. Nakonec mužstvo z východu Španělska rozhodlo o svém vítězství v 89. minutě, to se trefil Danjuma poté, co pro něj míč vybojoval důrazný Capoue.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Bastaron

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

4:1, Mladí kluci Žlutou ponorku nepotopí.

Reagovat
Mass

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
Mass

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele