základní skupiny - skupina E, 2. kolo
14.09.2022 18:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Olivier Giroud (© AFP)

Milán splnil roli favorita a Dinamo Záhřeb porazil 3:1

Prvního vítězství se v letošní Lize mistrů dočkal italský šampion AC Milán. Svěřenci trenéra Stefana Pioliho byli po čas zápasu s Dinamem Záhřeb jednoznačně lepším týmem a výsledek 3:1 hraje v jejich prospěch. Na konci prvního poločasu načal střelecký účet proměněnou penaltou Olivier Giroud a hned po změně stran zvýšil Alexis Saelemaekers. Dinamo sice dokázalo snížit díky Mislavovi Oršićovi, ale poslední slovo měl střídající Tommaso Pobega.

Milánští se v prvním poločase zastřelovali a ačkoliv bylo držení balónu 50 na 50, byla dominance Rossoneri zjevná. Několik střeleckých pokusů však nacházelo brankáře Livakoviće či skončilo těsně vedle. Byl to případ Tonaliho nebo Bennacera. Po ztrátě balónu před vlastní šestnáctkou poslal Díaz okamžitě dlouhý centr na rozeběhnutého Leãa, ale Portugalce postupující sám na branku nakonec nezakončil.

Dinamo mělo jen ojedinělou šanci a Moharami poté, co obešel Hernandéze střílel na přední tyč a donutil Maignana k zákroku. Chorvaté ještě zahrávali rohový kop, ze kterého nic vážného nevzešlo. Na druhé straně Giroudova hlavička skončila v náruči Livakoviće.

Ve 35. minutě dostal prostor Oršić a chytrým obstřelem zkoušel překonal Maignana, balón však prosvištěl těsně kolem tyče. AC Milán se v závěru prvního poločasu přeci jenom ujal vedení. Šutalo hodně nešikovně ve vápně zezadu atakoval Leãa a sudí okamžitě ukázal na značku pokutového kopu. Olivier Giroud pak prokázal zkušenosti, Livakoviće poslal na protější tyč a svůj tým do jednobrankového vedení.

Větší kvalita byla jednoznačně na straně AC a italský šampion hned po přestávce zvýšil na 2:0. Leão vykouzlil ze strany dobrý centr a Alexis Saelemaekers nekompromisní hlavičkou pod břevno nedal Livakovićovi žádnou šanci.

Po druhém inkasovaném gólu muselo Dinamo směrem dopředu také něco předvést a nakonec se podařilo vrátit do zápasu kontaktní brankou. Petković vymyslel v šestnáctce opravdu vynikající přihrávku a Oršić rozvlnil síť. Rossoneri zkušeně nezazmatkovali, uklidnili hru a dál udávali tempo. Stefano Pioli poslal na hřiště i čerstvé síly a byl to právě nový muž na hřišti Tommaso Pobega, který dodal do řad AC Milán definitivní klid. Poté, co si vyměnil balón s Hernándezem krásně zakončil tvrdou střelou o břevno.

Milánští i potom podnikali útočné akce, ovšem překonat Livakoviće už se jim nepodařilo. AC Milán svůj druhý zápas v letošní skupině Ligy mistrů zvládl a v tabulce má před dvojutkáním s Chelsea čtyři body. Dinamo tentokrát překvapit nedokázalo a v Miláně prohrálo.

Autor: Ondřej Linhart / o2tv.com, uefa.com

Komentáře (44)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Bastaron

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Morgue

Reagovat
Elmas

Reagovat
John Obi Mikel

4:1

Reagovat
DidusIneptus

1:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Theft90

3:1

Reagovat
Morgue

Reagovat
Elmas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ladyboy arsenal

1:1

Reagovat
Morgue

Já jen doufám, že nebudeme pokračovat v trendu výhra plichta, výhra plichta..

Reagovat
Pospovič

AC hraje hrozně a vše to vrcholí Leaem, to je úplná katastrofa

Reagovat
bobis21

Tohle bych nepískal

Reagovat
AC.Milan

Přesně

Reagovat
fRRR

Reagovat
John Obi Mikel

Žirů

Reagovat
Shevchenko

Jako já jsem normálně nasrany, že vedeme. Takhle mohli dostat v šatně bídu a druhý poločas mohl nějak vypadat. Takhle to beztak bude pokračovat úplně ve stejném duchu.

Reagovat
bobis21

V tomto programu klidně výhru v suché triku beru

Reagovat
fRRR

Vzdyt to neni uplna katastrofa, vyprodukovali jsme toho vic nez Chelsea za celej zapas s nima...

Reagovat
John Obi Mikel

To není zas tak těžký.

Reagovat
fRRR

Tojo, ale s tim jak jsme v UCL furt nervozni a sotva se tam rozkoukavame je to pro me dostatek navic kvalitu mame urcite mensi nez vy.

Reagovat
fRRR

Co se s Alexisem deje v UCL?

Reagovat
kbtk23

Alexis

Reagovat
andrew96

Petković wow

Reagovat
Shevchenko

Jak může takový hráč jako Oršić hrát pořád v Dynamu

Reagovat
Stannis Baratheon

I

Reagovat
Rothbard

Tak je mu už 30, to už v lepším týmu velkou kariéru neudělá.

Reagovat
fRRR

Pobegaaa

Reagovat
John Obi Mikel

Ještě jeden, ať mi vyjde tip

Reagovat
Morgue

Takhle to mám rád. Prostě to ztrácí své kouzlo, když hned skóruješ. Musí být prvně nepoddajná, cuká se, vše začíná jasným "NE", a pak když už 40min předehra skoro končí, tak z ničeho nic dáš ruku tam, kde je jasné jakým směrem se to bude ubírat. Skóruješ a víš, že už to máš jen ve svých rukách, a tak měníš tempo aby to byl nezapomenutelný zážitek až do konce a nebála se vrátit. Nakonec odcházíš spokojen s pomyšlením na odvetu.

Reagovat
Nuno čomes

To se jim zase budou pískat takové soft (ne)penalty?

Reagovat
1899-1995

Reagovat
bobis21

Penaltu bych nepískal, ale že zmíníš jen tohle, ale že Dinamo mělo dohrávat v 10 nezmíníš je taková klasika ...

Reagovat
Nuno čomes

Ne, klasika je, že vždy musíš/musíte doplnit něco i z druhé strany, abys obhájil třeba tento komentář s penaltou. Viděl jsem sestřih jen s góly, takže ano, možná je to s podivem ale proto píšu pouze o penaltě. Kterou bys taky nepískal. Tak o co jde?

Reagovat
bobis21

Tak pokud nebudeš nijak naznačovat, že nám rozhodčí pomohl, nejde o nic. Pokud budeš lhát o tom že ano, budu odporovat tvým lžím.

Reagovat
Nuno čomes

Já ti asi moc nerozumím. Soft penalta to byla, tak jsem ji použil do řečnické otázky. Nehledej něco tam, kde není

Reagovat
bobis21

Tak zrovna tys tady takové sračky psal celou minulou sezonu. A to i po zápasech, kdy AC rozhodčí reálně poškodili.

Reagovat
Nuno čomes

To bys mohl najít, to by mě zajímalo o co šlo. Když máš na mysli, že vás reálně poškodili.

Reagovat
bobis21

Po zápase v Benátkách.

Reagovat
1899-1995

Líbilo se mi, jak AC neztratilo hlavu při tom kontaktním gólu. Hráli si pořád tu svoji hru a vzešel z toho hezký 3 gól. Pobega se mi začíná líbit, zdá se, že zápas od zápasu je sebevědomější, konstruktivněji řeší situace a moc nechybuje. Trošku mně trápí CDK, čekal jsem od něj víc, asi to chce čas.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele