základní skupiny - skupina C, 2. kolo
13.09.2022 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Lucas Hernández (© AFP)

Lewandowskému návrat do Bavorska zhořkl, Bayern šlágr rozhodl dvěma slepenými góly

V Allianz Areně byli fanoušci svědky šlágru kola Ligy mistrů mezi dvěma velkokluby, do Bavorska zavítala katalánská Barcelona. Hosté byli v první půli daleko nebezpečnější, do vedení se však nedostali. Ve druhém poločase šel naopak do něj domácí Bayern, to když se prosadil Lucas Hernández. O pár momentů později pak zvýšil na konečných 2:0 Leroy Sané.

První velkou příležitost měli hosté. Lewandowski vybojoval míč v útočné třetině hřiště, po následné kombinaci Raphinhy s Gavim obehrál Upamecana mladík Pedri a vystřelil zevnitř pokutového území, jeho tvrdou ránu doprostřed branky však fantasticky vychytal Manuel Neuer.

V 18. minutě dostal svoji první příležitost také navrátilec Lewandowski. Po přihrávce z levého křídla se objevil samotný před Neuerem, ale ve velké šanci selhal a soupeřící branku přestřelil. Polský ostrostřelec měl o pár minut později další brankovou možnost, když se dostal k hlavičce v malém vápně, ale trefil pouze německého gólmana. Mnoho k úvodní brance nescházelo ani nové posile Blaugranas Raphinhovi, jenomže jeho přízemní střela zpoza vápna jen těsně minula levou tyč Neuerovy brány.

První střelu mezi tyče ter Stegenovy svatyně domácí fanoušci viděli až v 27. minutě, k balónu se totiž dostal střídající Mazraoui. Ten ale svojí šancí pohrdl, a tak jej bez problémů vychytal brankář hostů. Stejně tak nepřesně mířil o pár okamžiků později také Sabitzer. V 43. minutě padl ve vápně soupeře Dembélé, rozhodčí Makkelie však penaltu neodpískal, a tak se šlo do šaten za bezbrankového stavu.

První nebezpečnou situaci druhé půle měl na svědomí domácí náhradník Leon Goretka, který prudkou ranou ze vzdálenosti asi pětadvaceti metrů nadělal problémy hostujícímu brankáři, jenž nepříjemný míč vyrazil mimo tři tyče. Bayern následně využil rohového kopu nejlépe, jak mohl. Centrovaný míč si na přední tyči našel Lucas Hernández, který zcela osamocen hlavičkoval a poslal balón za záda ter Stegena - 1:0. Barcelona mohla litovat svých zahozených šancí z prvního poločasu ještě o něco víc o dvě minuty později. Musiala předložil balón Sanému, ten předběhl Julese Koundého, v souboji jeden na jednoho přeloboval svého vyběhnuvšího reprezentačního kolegu v brance a zvýšil na 2:0. V 61. minutě mohl dokončit katastrofální desetiminutovku v podání Barcelony Jamal Musiala, nicméně jeho střela gólem neskončila. Zakončoval po zemi jen těsně vedle pravé tyče.

Obrovskou šanci v 63. minutě zahodil mladičký záložník Barcelony Pedri. Ten se po kombinaci s Lewandowskim dostal sám před Neuera, ve stoprocentní situaci trefil pouze tyč, a nepodařilo se mu tak vstřelit kontaktní gól, aby vrátil Barcelonu zpátky do zápasu.

Barcelona nedokázala snížit ani prostřednictvím střel Fatiho či Ferrána Torrese, po úvodní vysoké výhře nad plzeňskou Viktorií tak padla s německým šampionem. Ten vyhrál po zápase s Interem i tento duel a má, vzhledem k tomu, že jej čeká dvojzápas s Plzní, postup do jarní fáze soutěže ve svých rukou.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (510)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele