základní skupiny - skupina G, 1. kolo
06.09.2022 18:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Marco Reus (© AFP)

Dortmund zaváhání na úvod Ligy mistrů nepřipustil, doma zaslouženě skolil Kodaň

Dánský šampion z Kodaně dokázal vzdorovat po zhruba první třetinu tohoto střetnutí. Jakmile se však Dortmund dostal k prvnímu skórování, jeho rival stěží hledal cestu ven z nepříjemné situace. Die Schwarzgelben pak začali dostávat dění na hrací ploše plně pod vlastní kontrolu, rozvlnili brankovou síť ještě dvakrát a právem doputovali na svém startu Ligy mistrů k výhře.

Hosté v úvodu utkání jako by chtěli svému soupeři naznačit, že svoje zbraně nehodlají skládat za žádnou cenu předčasně, ačkoli byli pasováni do role jasného outsidera, a hned ho postrašili zásluhou Zecy, který vypálil nebezpečně ze střední vzdálenosti, jeho přízemní pokus nicméně narazil pouze do brankové konstrukce. V 9. minutě se každopádně poprvé osmělila i Borussia, jenže Modeste po přihrávce Brandta nezakončil z dobré pozice nejlépe a mířil jen do zámezí.

Ve 28. minutě z dálky napřáhl svou pravačkou Özcan, ani on však hostujícího brankáře Ryana napřímo nezaměstnal, neboť svoje mířidla neseřídil správně. Až do 35. minuty zkrátka Kodaň sehrávala s německým velikánem docela vyrovnanou partii. Závěr první půle ovšem pokazila, domácí se během krátké chvíle ujali dvougólového vedení a to až do finálního hvizdu arbitra Letexiera udrželi. Rozhodující trefu si na své konto připsal Reus, jehož svou kolmicí uvolnil Brandt, následovala klička bránícímu Vavrovi a pohotové zakončení za záda Ryana. A o sedm minut později se německý celek zaradoval ze vstřelené branky i podruhé. Raphaël Guerreiro obral o míč Zecu, následně si ho vyměnil s Reynou, a uklidil poté pohotově do prázdné brány.

Zkraje druhého dějství mohl zápas zdramatizovat Lerager, avšak ve správný okamžik vytasil perfektní zákrok gólman Meyer, jenž ponechal Dortmund v klidné a bezpečné náladě. Jinak ovšem Kodaň směrem dopředu nehrozila s velkou pravidelností, její sok působil kompaktně a v 83. minutě své zasloužené vítězství ještě pojistil jedním přesným zásahem. Velmi lehce se po rychlé, účelné kombinaci a úspěšné pobídce od Reyny z pravé strany prosadil Bellingham.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
Bastaron

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Špilmachr

Sevilla s Dortmundem se porvou o druhé postupové místo za suverenním MC

Reagovat
vladino10

Sevilla zatiaľ nevyzerá že by sa o niečo túto sezónu pobila...

Reagovat
Špilmachr

To je fakt ale čekám že se zvednou Dortmund je tvrdy oříšek , taky mužou uspět v EL

Reagovat
vladino10

Dortmund je aktuálne v dobrej fazóne - dopredu nič moc, ale prvý krát po x rokoch im drží obrana a jeden dva góly vždy dajú. Za mňa su s city aktuálne jasný favorit skupiny.

Reagovat
Špilmachr

Reagovat
Špilmachr

Sevilla s Dortmundem se porvou o druhé postupové místo za suverenním MC

Reagovat
Coutinho10

OT: UCL Fantasy

obnovil jsem opět naši EF fantu pro LM, tak kdo chce, tak se přidejte buď přes tento odkaz

https://gaming.uefa.com/en/uclfantasy/leagues/36OQJFI007/004500750072006F0066006F007400620061006C002E0063007A/Coutinho10

nebo kód: 36OQJFI007

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

očekávám trolling. 2:2

Reagovat
DidusIneptus

1:1

Reagovat
ladyboy arsenal

3:1

Reagovat
STR

3:1

Reagovat
STR

Ty vole Bednáři di do prdele. Prej Modesteho jsem viděl hrát dvakrát, to je zase příprava na zápas. To tam můžou dat klidně Bitengela a bude to to samé.

Reagovat
ZB 07

hrozný studio

Reagovat
Mass

Bejt místo Brandta Haaland, tak by bylo 5:0.

Reagovat
REPLIKATOR

Reus ve formě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele