základní skupiny - skupina G, 5. kolo
25.10.2022 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Kobel chytil penaltu (© AFP)

Spokojenost na obou stranách: Bezgólová plichta vyhovovala Dortmundu i Manchesteru City

Od tohohle měření sil se očekávala zajímavější bitva dvou dosud nejlepších celků skupiny G. Ve finále však finální rezultát nevadil ani Dortmundu, ani Manchesteru City. Die Borussen si totiž zajistili s předstihem postup do osmifinále Ligy mistrů. A anglický soubor naopak první příčku v tabulce. Všechny důležité otázky v tomto uskupení jsou tak již definitivně vyřešeny.

V tomhle utkání se mělo jednat hlavně o pompézní návrat Erlinga Haalanda na stará, známá místa. Právě Dortmund byl tím klubem, kde se pevně zviditelnil, než odešel tohle léto oblékat dres Manchesteru City. Jenže žádným zásadním způsobem se do tohoto střetnutí proti svému bývalému zaměstnavateli nezapsal. Suma sumárum vyprodukoval jedinou střelu, konkrétně ve 34. minutě, tu mu každopádně zablokoval jeho bývalý spoluhráč Hummels, a po přestávce se již do hry nevrátil. Stěží odhadovat, jestli byl na vině nějaký zdravotní problém, nebo ho hosté jednoduše nechtěli přetěžovat. Jeho zabijáckost se každopádně v žádném případě neprojevila.

V prvním dějství působila o něco nebezpečněji Borussia. V 16. minutě se z pravé strany vřítil do pokutového území Adeyemi, jeho zakončení levačkou nicméně nebylo nikterak povedené, takže si gólman Ortega poradit dokázal. Ve 25. minutě se ho snažil přelstít rovněž Reyna, ani jeho technický pokus ovšem se soupeřem moc nezamával. Ve 36. minutě byl vůbec nejblíže skórování Moukoko, který si do vápna naběhl na přihrávku zprava od Adeyemiho, avšak míč směroval trestuhodně jenom do zámezí. Až krátce před obrátkou se osmělili též The Citizens, ale Akého hlavička se do prostoru třech tyčí nevešla, meruna zkrátka plachtila nad břevnem.

Druhou půli mohl rozseknout moment z 58. minuty, jenž se stal vlastně i tím klíčovým celého tohoto utkání. Poněvadž si ve vlastním pokutovém území počínal nedovoleně Can a Mahrize srazil k zemi, nařídil sudí Massa bez váhání penaltu. Její exekuce se chopil sám faulovaný, ale Kobel, hájící bránu BVB, se parádně vyznamenal a soupeřův pokus zastavil. Čím více se poté blížil konec duelu, tím více se obě družiny soustředily hlavně na bránění nerozhodného skóre, neboť vyhovovalo oběma. Domácí i hosté díky tomuto výsledku splnili svoje prvotní ambice.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, kicker.de

Komentáře (22)

Přidat komentář
Bastaron

2:3

Reagovat
Championship

1:1

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
Pharrell

** 1:1 1:2 podle mě jasná neprohra hostí Man. City

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
t0mmy33MCFC

2:2

Reagovat
diastan

X

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat
MCFC_8

Neprehra a poistenie 1.miesta

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
REPLIKATOR

2:2

Reagovat
Salfovic

Co to má Pepek za kapsáče, to je hrozný

Reagovat
Gazdo

Som jediny komu nejde ziadny zvuk na premier sporte?

Reagovat
Gazdo

Hlupost od Cana ale teda Mahrezov skok k tomu

Reagovat
kilobyte

V reálu jsem to měl nejdříve za jasnou simulaci. Výskok a ruce nahoru.

Reagovat
Gazdo

Ono keby len normalne padol nepoviem pol slova lebo tu jednu nohu mu trafil aj ked nie nejako strasne ale proste trafil, normal pad a penalta a nemam problem. Ale tie paty si vyhodil az nad rit a to je pre mna proste umyselne vypomahajuce faulu simulaciou a just by som to nepiskol

Reagovat
patas92

Mahrez musí být nejhorší exekutor penalt ever

Reagovat
kilobyte

Věděl, že to bylo hodně přihrané, tak to zahodil.

Reagovat
Sales

Mahrez ať už jde do piče fakt mě neskutečně sere poslední zápasy.

Reagovat
REPLIKATOR

Šokující remíza

Reagovat
MCFC_8

Neprehra, vyhra v skupine Posetreni hraci na vikend (KDB, Bernardo, Cancelo, Erling, aj Ederson si posedel). Za mna spokojnost, sice nie s Mahrezom, ten je mimo celu tuto sezonu, ale s postupom z 1.miesta

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele