základní skupiny - skupina F, 5. kolo
25.10.2022 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Mychajlo Mudryk (© AFP)

Houževnatý Šachtar vybojoval v Glasgow bod a v pohárech tedy bude pokračovat i na jaře

Celtic nedokázal zvítězit ani ve svém pátém utkání Ligy mistrů a i přes jasnou převahu nakonec remizoval s ukrajinským Šachtarem po výsledku 1:1. V tabulce skupiny F má na kontě dva body a jistojistě tak zůstane poslední, protože za svým úterním rivalem zaostává o nedostižné čtyři body. Naopak hosté si definitivně pojistili třetí místo se šesti body a na závěr se poperou s německým Lipskem o vytoužené osmifinále.

Za týden potřebují zvítězit jakýmkoli rozdílem a vzhledem k úvodní vysoké výhře (4:1) není tento cíl nereálný. Duel začal přeci jen opatrněji, nicméně po pětadvaceti minutách začal tlačit celek z Glasgow. Ten nejprve zahrozil střelou O'Rileho z hranice pokutového území, ale balón proletěl o kousek vedle pravé šibenice. Svěřenci trenéra Angeho Postecogloua se dostali do vedení ve 34. minutě zásluhou Georgiose Giakoumakise.

Osmadvacetiletý řecký forvard využil přihrávky z levé strany od Taylora, následné zblokované rány v podání Abady, a sám před brankářem Trubinem zamířil do bližšího spodního růžku. Domácí mohli navýšit svůj náskok zhruba pět minut před přestávkou, avšak Giakoumakisův projektil skvěle odvrátil do zámezí pozorný Trubin. Ihned na to byl na opačné straně poprvé vidět pozdější hrdina Mychajlo Mudryk, jenomže tváří v tvář nevyzrál na brilantního gólmana Harta.

Klub z Doněcku po změně stran přidal a vyrovnat mohl v 54. minutě, ovšem Zubkov ve vyložené možnosti selhal a z mírného úhlu trestuhodně uklidil míč jen do boční sítě. O čtyři minuty později však přeci jen bylo srovnáno. K vynikajícímu sólu téměř z poloviny hřiště se nadechl Mudryk, jenž nakonec vypálil z osmnácti metrů a úžasnou dělovkou zavěsil pod břevno.

Krátce po hodině hry se vytáhl Trubin proti pokusu Furuhašiho, zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem spálil tisíciprocentní příležitost jednadvacetiletý Sikan. Střídající mladík se zjevil před zcela prázdnou brankou, ale své zakončení naprosto odbyl a přední tyč minul o několik decimetrů. Celtic nakonec mohl převrhnout misky vah na svou stranu v nastaveném čase, jenže velmi aktivní Giakoumakis jen orazítkoval levou konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Bastaron

2:1

Reagovat
Championship

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Elmas

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
REPLIKATOR

Mudryk budoucí hvězda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele