základní skupiny - skupina D, 5. kolo
26.10.2022 21:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Slavící Randal Kolo Muani (© AFP)

Frankfurt zase zvítězil nad Marseille, od roku 2018 už počtvrté v řadě

Marseille nezvládla ani odvetu s Frankfurtem a spadla z průběžné druhé příčky na poslední. Má tak nejhorší výchozí pozici pro postup do osmifinále Ligy mistrů kolo před koncem, byť matematicky stále o šestnáctku nejlepších usilovat může. Die Adler naopak srovnali bodově krok s druhým Sportingem, a pokud na jeho půdě vyhrají, play-off se stoprocentně zúčastní.

Mizerně vstoupili hosté do tohoto utkání, ve kterém bezpochyby hodlali ukončit nelichotivou bilanci se svým soupeřem, která se táhne již od roku 2018. Od té doby prohráli ve všech třech případech, pokud do statistik zahrneme i měření sil v Evropské lize, i to nejaktuálnější v rámci Ligy mistrů ze září. Ndicka z levé strany vyslal dlouhou přihrávku do středu, kde zprvu hledal zřejmě Lindströma, ten míč každopádně šikovně nechal do druhé vlny sbíhajícímu Kamadovi, jenž pak vlétl do vápna a bez větších problémů překonal marseillského gólmana Paua Lópeze.

Eintracht v aktivitě nepolevoval, v 15. minutě se zjevil ve slušné možnosti Götze, avšak svou hlavičkou těsně minul bránu, a v 19. minutě se v další parádní šanci neprosadil Lenz, jehož se jal zastavovat v podnikání Pau López. Tyto neproměněné příležitosti se nakonec staly drahým špásem pro německý soubor. O pár chvil později mu totiž ukázal Olympique, jak efektivně se dokáže prezentovat, a ve 22. minutě přesný dlouhý pas zprava od Mbemby využil Guendouzi.

Frankfurt ovšem dokázal poměrně záhy navrátit vedení na svou stranu a udržel ho pak rovněž v souladu s druhým poločasem až do závěrečného hvizdu sudího Jesúse Gila. OM jednoduše směrem dopředu nepůsobilo natolik dobře, aby se dočkalo dalšího srovnání, ba naopak velmi kompaktní soupeř v defenzívě vykázal zdárnou činnost. Takže přesný zásah Kola Muaniho ze 27. minuty se ve finále ukázal být tím rozhodujícím, i když třeba Háríth na konci první půle či Sánchez z přímého kopu v té druhé chtěli tenhle duel ještě nějakým způsobem zdramatizovat. Každopádně zpět k oné klíčové brankové akci Frankfurtu, během níž si Kolo Muani vyměnil narychlo balón s Götzem a následně z vyloženého postavení prostřelil pohotově Paua Lópeze.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (26)

Přidat komentář
Championship

1:2

Reagovat
Bastaron

2:1

Reagovat
Championship

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gedofrey

Výhra OM a Slepic a je vymalováno

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
ACSeRw!n

3:0

Reagovat
DidusIneptus

4:2

Reagovat
Mandanda_30

Clauss prostě neumí střílet....

Reagovat
Mandanda_30

Balerdi

Reagovat
Mandanda_30

Na to naše bránění se nedá dívat tpč

Reagovat
Israha

Dneska nejhorší paradoxně Mbemba. Při prvním gólu špatně pozičně, při druhém neumí odkopnout míč. Z Balerdiho už mám osobně chodící meme jako svého času z Morela či Zubara .

Reagovat
Mandanda_30

Ale tak aspoň dal dobrou asistenci Mbemba, Balerdi měl štěstí, že z té jeho přihrávky zpátky na Frankfurťáka nebyl gól, to už by si nekopnul By ho Longoria poslal zpátky do Argentiny

Reagovat
Israha

Já fakt nevím, jestli je ve francouzské lize více chybující stoper

Reagovat
Mandanda_30

Dobrá otázka Ale musím uznat, že dneska ta Balerdiho Balerdini momentka mi zlepšila náladu víc, než gól Guendouziho

Reagovat
Seydou Doumbia

není, protože horší je jen T.Mendes a to není stoper

Reagovat
Israha

Reagovat
Mandanda_30

Proč střídá Guendouziho

Reagovat
Mandanda_30

No.... Tak ještě to bude zajímavé

Reagovat
El Fáňos

viděl jsem až od 60 minuty, ale začíná mě štvát Tudorova volba hráčů. Co předvedl Under za posledních 6 zápasů, krom neuvěřitelného množství ztrát? Proč vůbec nehraje Gerson, který byl min rok náš nejlepší hráč a teď jen sedí. Máme Bambu, Suareze, Payeta a Gersona a střídá Guendáka za Undera, který je fakt hrozný a potřeboval by naopak sedět, aby vyhladověl a pak byl zase produktivní.

Reagovat
Israha

Vyhrál zkušenější a momentálně psychicky silnější tým. Tady není o čem. Ale musím říct, že některá Tudorova rozhodnutí už mi začínají lézt krkem, a to protěžování Balerdiho je jen špička ledovce. To je Veretout na standardkách zprava, i když je na hřišti Clauss; to je neustálé nucení hrát Alexise samotného na hrotu; to je lpění na Rongierovi, který je poslední dobou vyloženě do počtu dopředu i dozadu a ani jako kapitán nefunguje; to je nepochopitelně malý prostor pro Gersona a Suáreze, kteří jsou oba slušně góloví; to jsou střídání, která totálně rozbíjejí rytmus hry. Poslední týdny je to dost na sílu a pokud nám soupeř ten zápas nedaruje, sami si ho nevyhrajem, i když se nedá říct, že by se to mužstvo na hřišti nesnažilo....a to jde za Tudorem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele