základní skupiny - skupina C, 3. kolo
04.10.2022 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Hakan Calhanoglu (© AFP)

Barcelona skórovat nedokázala, Interu přisoudil tři body Calhanoglu

Velmi důležité měření sil o druhé postupové místo zvládl lépe Inter, který se tak odpoutal po nejtěsnějším možném vítězství od Barcelony na rozdíl tří bodů. Španělský celek bezpochyby nevyždímal nejlepší výkon, milánský výběr si ve finále tříbodový výsledek, především pak za aktivnější vystoupení v první půli, zasloužil. Jedinou změnu skóre zařídil Hakan Calhanoglu.

Domácí působili v prvním poločase bez příkras o dost nebezpečněji, a tak se vlastně dočkali svého vedení zcela po právu. A hned dvakrát přitom byl proti VAR, který jim pokazil radost nejen ze vstřelené branky, ale zároveň i z nenařízené penalty. Pokud ale půjdeme popořádku, zmínit musíme dělovku ze 7. minuty, kterou vyprodukoval Calhanoglu a kterou notně prověřil schopnosti barcelonského muže v rukavicích. Ter Stegen musel balón vyrážet nad své břevno.

Následně se I Nerazzurri propracovávali k další solidní příležitosti pro skórování, a do hry se musel zapojit arbitr Vinčič, jenž se zprvu rozhodnul nenařídit pokutový kop poté, co si Correa posouval míč dopředu v soupeřově vápně a bránící Eric García zahrál rukou. Nakonec se celá situace přezkoumávala na videu a Vinčičův prvotní verdikt zůstal v platnosti, tedy že se Inter domáhal oné penalty nesprávně. Pak se již Correa dokonce zasadil o povedené zakončení a to rozvlnilo brankovou síť za ter Stegenem, avšak oslavy gólu byly předčasné, a to kvůli ofsajdu.

V závěru prvního dějství se každopádně Inter dočkal svojí zasloužené odměny, tentokráte už jeho trefě žádné porušení pravidel nebránilo. Dimarco za šestnáctkou posunul balón blíže do středu na Calhanoglua, ten po zpracování meruny pravačkou vypálil a přízemní pokus namířil na bližší tyčku, k níž se ter Stegen zavčasu nenatáhl. Barcelona po obrátce zaznamenala přece jakési zlepšení, hlavně v klíčovém ofenzivním počínání, nicméně rovnat gólové účty nestihla.

V 61. minutě byl velmi blízko vstřelené brance Dembélé, ten se sice ocitl v trochu složitějším střeleckém úhlu, natlačil i tak svůj pokus zdárně k tyči, jenomže od bránícího Škriniara balón narazil do brankové konstrukce. O pár minut později katalánský soubor již překonal brankáře Onanu, uměl se prosadit Pedri, v tomto případě každopádně nebyl VAR vlídný k hostům, sudí ze Slovinska totiž usvědčil z nedovolené hry rukou, a to jeho spoluhráče Ansua Fatiho, krátce předtím. Ještě v 88. minutě mohl úřadovat Sergio Busquets, hlavou však domácí bránu minul.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (373)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele