základní skupiny - skupina G, 3. kolo
05.10.2022 21:00 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Erling Håland (© AFP)

Hålandovy dvě branky otevřely obranu Kodaně, ta nakonec inkasovala pětkrát

Manchester City si bez problémů poradil i s dalším soupeřem, tentokráte to odnesla dánská Kodaň. Domácí zápas rozhodli už v prvním poločase, kdy se dvakrát trefil Håland a vlastní branku přidal Chocholava. V druhé půli hráli Citizens ve volnějším tempu, i přesto se jim podařilo ještě dvakrát skórovat, kdy se prosadil Mahrez a Álvarez.

Po sedmi minutách neustálého tlaku po úvodním hvizdu přišla první střela ostrostřelce Hålanda a hned byla gólová. Cancelo přihrál pod sebe přímo na nohu norského ostrostřelce, který si dokázal najít prostor mezi kodaňskými stopery, pohotově vystřelil k tyči a otevřel skóre.

Bernardo Silva se o pár minut později propracoval do nebezpečného zakončení, z dobré pozice však vystřelil pouze do tyče. V 17. minutě přehlavičkoval Håland svého soupeře, míč však mířil pouze doprostřed branky, a tak neměl gólman Grabara sebemenší problém s jeho pacifikací. Norský útočník zkoušel své štěstí opět o pět minut později, ale Grabara jeho prudkou střelu z hranice vápna vyrazil reflexivním zákrokem, o pár okamžiků později vytěsnil mimo tři tyče i pokus Jacka Grealishe.

Na následujících 10 minut se obrana Kodaně stmelila a již nepouštěla domácí ke střeleckým příležitostem. To se však změnilo ve 32. minutě, kdy se míč po rohovém kopu odrazil k Sergiu Gómezovi. Ten vyslal na branku soupeře nepříjemnou přízemní střelu, gólman Grabara ji sice dokázal bravurním zákrokem vyrazit, ale pouze k Hålandovi, který se bez větších potíží postaral o svůj další gólový zápis do statistik - 2:0.

Netrvalo to dlouho a bezmocný Grabara vytahoval míč ze své sítě potřetí. Gómezův prudký centr si srazil do vlastní branky stoper Chocholava, polský brankář neměl šanci na tečovaný míč zareagovat. Do konce první půle mohlo být kodaňskému klubu ještě hůř, Bernardo Silva však v nadějné pozici netrefil balón vůbec dobře a vysoko přestřelil. Do šaten se tak šlo za stavu 3:0 pro Citizens, vypovídající bylo i porovnání střeleckých pokusů, domácí vystřelili za první poločas osmnáctkrát, hosté ani jednou.

Do druhého poločasu již nenastoupil dvoubrankový Håland, trenér Guardiola místo něj na hřiště poslal mladičkého Palmera. Ten dal o sobě vědět v 51. minutě, kdy vystřelil ze střední vzdálenosti, nicméně brankář Grabara si s jeho pokusem poradil. O tři minuty později však ve vlastním vápně Stamenic poslal k zemi Laporteho a rozhodčí Rumsas neváhal a odpískal pokutový kop. Ten s přehledem proměnil Alžířan Mahrez.

Druhý poločas již nebyl z pohledu domácích tolik aktivní, jako ten první. Lodivod Guardiola se rozhodl dát možnost mnohým mladým hráčům, aby ukázali, co v sobě mají. Jeden z nich, Julián Álvaréz sice hrál od první minuty, ale v prvním poločase byl pouze ve stínu Hålanda.

Své schopnosti opravdu využil až po odchodu hvězdného Nora. Nejprve v 70. minutě z velkého úhlu trefil pouze tyč Grabarovy branky, ale o šest minut později se již radoval ze vstřeleného gólu. Kombinace Grealishe s Mahrezem byla úspěšná a druhý jmenovaný následně přesně přihrál argentinskému mladíkovi, který uklidil míč do odkryté branky.

Další branka do závěrečného hvizdu nepadla, a zápas tak skončil 5:0. Citizens s devíti body vévodí skupině G, naopak Kodaň má na svém kontě jediný bod za remízu se Sevillou.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (42)

Přidat komentář
Bastaron

5:0

Reagovat
Pablos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
MCFC_8

3:0, priblizit sa k postupu a trochu posetrit na vikend

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Elmas

4:0

Reagovat
Kinky7

3:1

Reagovat
čolo

7:0

Reagovat
Luc-Luc

Tvl uz ho zklidnete, to neni mozny

Reagovat
penepi

tak bráni ("bráni") ho Vavro, dnes by bolo umenie nedať gól

Reagovat
Seydou Doumbia

a typek co debutuje v dospělém fotbale tuším

Reagovat
MCFC_8

Ale je...spomen na Salaha a jeho rekordnu sezonu...

Reagovat
Gazdo

Co Salah ale spomenme si ked Messi dal 90 golov za rok

Reagovat
ACSMan

To je hrozný jak ten Haaland tam do city vůbec nepasuje.

Reagovat
herbage

Erling je jediný hráč na světě, který když dá v zápase LM 1 gól, tak si zhorší gólový průměr

Reagovat
Kincl

Neboj už se drží svého standartu

Reagovat
DieFohlenBMG

ještě dá aspoň dva

Reagovat
Neon

Reagovat
Jordi Alba

Haaland ve 23 ukončí kariéru, však tohle ho ani nemůže bavit dlouhodobě.

Reagovat
Kincl

Šílený pokud se nezraní a jeho tým a on bude nadále šlapat, tak klidně může být v jedné sezone nejlepší střelec LM i své ligy

Reagovat
Pony Slaystation

Tohle bude Plzeň * 2

Reagovat
Csaplárova past

At uz jde ten psychopat do prdele tvle ...

Reagovat
smazaný uživatel

safra proč ho střídal, to se nedělá...měl až v 60´ po hattricku

Reagovat
Shevchenko

Tomori to bylo bránění

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Vraj sa povadili v satni cez polcas je to pravda neverim ze je gvardiola taki psichopat ze bi striedal v polcase ked este aj penalta on bi ju kopal....tam isto bolo daco on tam dlho nevidrzi dakujeme plesati kokotko

Reagovat
icka

A ted nejak srozumitelne.

Reagovat
Ladas321

Reagovat
MCFC_8

Nesir tu chujoviny...sam Pep povedal ze odohral v poslednom case cele zapasy, proste bolo rozhodnute, tak ho stiahol nech si kusok vydychne a pripravi na sobotu...btw. perfektna gramatika

Reagovat
twelwer

preco reagujes takto ? toto je koment, ktory si mas iba vychutnat a nie byt prudky. Arsin legenda

Reagovat
Pony Slaystation

někdo měl vsazeno

Reagovat
Mikesh

Reagovat
M.Vaza

Arsin pls

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
ADM

Tvl v sobotu idem na City, dúfam, že sa Viking nezranil

Reagovat
smazaný uživatel

on ho stamad vistve a to bude jeho koniec gvardiolu obesia na namesti toto sa nerobi

Reagovat
smazaný uživatel

Arsin je s5

Reagovat
Kinky7

Tak po zápase se uvidíme. Jdeme na jedno do Albert schloss

Reagovat
ADM

What? Ja ešte ani neviem kde je štadion

Reagovat
MCFC_8

Nezranil, bolo rozhodnute, Pep ho setril na sobotu

Reagovat
andkoo

Pep to rotuje paradne, De Bruyne/Foden/Rodri si v klude vydychnu, Haaland s Cancelom tiez vystriedani, obaja stoperi vymeneni (a to ma dokonca 5 kvalitnych stoperov)...s tymto nemaju ostatne kluby v lige sancu superit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele