základní skupiny - skupina D, 2. kolo
13.09.2022 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Jesper Lindström (© AFP)

Marseille v Lize mistrů zase neskórovala, po porážce s Frankfurtem zůstává bez bodu

Marseille ve druhém utkání hlavní fáze Ligy mistrů vůbec nepotvrdila, že je v rámci Ligue 1 ve velké pohodě, a před vlastními fanoušky těsně, a nutno potvrdit, že zaslouženě, nestačila na dobře se prezentující Frankfurt. Ten sehrál především ve druhém poločase velmi solidní partii, leč svůj náskok po trefě Jespera Lindströma z první části zápasu již navýšit nedokázal.

Ve 12. minutě se sice zatřepotala hostující branková síť poté, co ostře vypálil Sánchez, pouze však z její boční strany, takže se změna skóre nekonala. Marseille možná mohla působit jaksi trochu aktivněji než Frankfurt, pod soustavný tlak ovšem svého soupeře nedostala, a naopak ten ze své první větší šance okamžitě gólově udeřil. Kolo Muani sice mizerně přihrával okolo pokutového území, ještě nešikovněji si každopádně počínal jeho protihráč Rongier, který míč v podstatě sklepl pro Lindströma, a ten svou levačkou ihned překonal gólmana Paua Lópeze.

Na inkasování se závěru prvního dějství se následně OM zareagovat nepodařilo. Eintracht se přitom začínal v ofenzívě daleko častěji osmělovat, evidentně po vstřelené brance nabral ono potřebné sebevědomí. V 54. minutě z úhlu znovu úřadoval Lindström a Pau López musel ze svého klobouku vytasit jeden ze svých bravurních zákroků. V 75. minutě se zjevil v tutovce také Kolo Muani, ani on nicméně na Paua Lópeze nevyzrál. V 79. minutě už sice Pau López nestačil na Kamadu, Japoncova trefa ale nebyla uznaná pro ofsajd. Domácí zkrátka po celou dobu druhé půle tápali, a mohli být přitom rádi, že Pau López vychytal i další střelu Kamady.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, lequipe.fr

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Bastaron

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Gedofrey

2:0

Reagovat
ladyboy arsenal

2:1

Reagovat
DidusIneptus

2:0

Reagovat
Mandanda_30

Zoufalost.... Mělo to bejt klidně 4:0, kdyby López nechytil 3 tutovky.... Rongier hezká asistence, potom ještě lepší 5ti sekundový čekání než se rozhodne vystřelit na bránu v 67. minutě.. Nejhorší výkon sezóny a samozřejmě to musí být v LM. Sporting si vyndal Spurs narozdíl od nás, takže nás s největší pravděpodobností 2x vyklepou a opět krásnej konec (nečekaně)

Reagovat
REPLIKATOR

Marseille a Liga mistrů

Reagovat
Shevchenko

40 střel tam asi nebylo

Reagovat
Rudnevs

Fans Marseille strieľali pyro do bloku fanúšikov Frankfurtu. Absoultne ubohe. Zena jedneho z fanusikov Frankfurtu musela do nemocnice, pretoze ju to trafilo niekam do krku, nastastie je vsak stabilizovana. Ale teda riadni kokoti ti fans, pyro je jedna vec ale nejaka ludskost by tam mohla ostat. Vo Frankfurte dostanu za toto.

Reagovat
Rudnevs

Viacere osoby udajne boli/su v ohrozeni zivota. Ludia opustali blok hosti s panickymi atakmi. To je proste sialene. A aj tak vsetci riesia len to, ze dvaja Nemci tam chvilu hajlovali, co je oproti tomuto absolutne nepodstatna vec, ked to uz musim takto povedat. Marseille

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel som, že fans Frankfurt sú viac doľava, či to asi len nejakí zatúlanci?

Reagovat
Seydou Doumbia

Právě že vůbec ubohé to není, prostě jejich denní chleba. Tu sebranku na tribunách jsem nikdy neměl rád. Spíš mi řekni co to vyváděli ti Kolništi v Nice? Bych od nich nečekal takové problémy. Nebo to byli spíš převlečení fanoušci PSG jak jsem někde četl? Co se tam stalo?

Reagovat
Gedofrey

Já už vážně nevím. Nejlehčí skupina a zas to smrdí strašným debaklem. Co k tomu říct...

Reagovat
Israha

Tottenham má o třídu lepší kádr a nejlepšího trenéra, Sporting hraje LM pravidelně, Frankfurt vyhrál loni EL. Ta skupina nemá žádný velkoklub, ale je pekelně vyrovnaná. A málo platné, i přes relativně slušnou sílu kádru, co letos máme, jsme pohárovým úhlem pohledu nejméně zkušení a nadále je v genetice klubu labilita. A to se projevuje. Doufal jsem ve víc, ale když se nad tím zamyslím, vlastně nejsem překvapen...aktuálně bych byl spokojen s tím, kdyby se každý rok hrála alespoň EL a nejméně jednou za dva/tři roky LM, tím se zajistil pravidelný přísun pohárových peněz a hráči okolních klubů by měli větší motivaci přicházet a zůstávat. A na nějaké postupy ze skupiny jednou za dekádu a šesté místo v lize bych se vyprdl.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele