základní skupiny - skupina D, 3. kolo
04.10.2022 18:45 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

Amín Háríth (© AFP)

Utrápený výkon brankáře Adána zapříčinil porážku Sportingu na půdě Marseille

Marseille se musela vypořádat s nepříjemnou skutečností ohledně zavřeného stadionu, avšak ve finále podporu fanoušků vyloženě nepotřebovala. Především jí totiž k vítězství nad dosud bodově stoprocentním Sportingem pomohl katastrofální výkon soupeřova muže v rukavicích Adána, který se podepisoval pod všechny klíčové negativní momenty lisabonského souboru.

Horší vstup do střetnutí si domácí vlastně ani nemohli naplánovat. Uběhlo zhruba jen padesát vteřin od úvodního hvizdu rozhodčího Massy a jejich protivník se okamžitě ujal vedení. Svou přihrávkou Edwards uvolnil u pravé lajny sbíhajícího si Trincaa, ten si balón navedl blíže do středu pole těsně za vápno a odtud ho směroval umně levačkou ke vzdálenější tyči. Marseille ovšem tenhle moment do kolen nepoložil. A velmi záhy odpověděla hned dvěma brankami.

Obrovskou minelu přitom vyrobil hostující brankář Adán. Ten měl vážně dostatek času, aby rozehrál bez větších problémů se svými spoluhráči, tak dlouho však váhal, až při odkopu trefil napadajícího Sáncheze, od nějž se míč dostal za brankovou čáru. A v 16. minutě Olympique dokonce přidal na své konto další přesný zásah. Clauss vyrobil z pravé strany moc povedený centr, kterým pobídl ve vápně Hárítha, a ten hlavou zacílil. Adán si přitom zase počínal jaksi zvláštně, nestál totiž v tom prostoru, ve kterém by asi operovat měl, a stěží tak mohl reagovat.

Gólmanská jednička lisabonského výběru si přitom vypila kalich hořkosti až do dna pouze o pár chvil později. Možná že se přitom nejednalo o tak velký požár, jak se mohlo zdát na první pohled, každopádně Adán se ho přece jal hasit, vyběhl ze své brány a před dotírajícím Nunem Tavaresem zasáhl merunu rukou. Bohužel se pro něj ale ocitnul za pokutovým územím, takže za zmaření zjevné brankové možnosti inkasoval červenou kartu. Oslabený Sporting mohl poté opravdu marně hledat cestu za nějakým úspěchem. A nakonec ještě inkasoval další dva góly.

Ve 28. minutě se postaral o první z nich obránce Balerdi, který si naběhl na centr z rohového čtvrtkruhu od Hárítha a pohotově překonal Israela, jenž nahrazoval vyloučeného Adána. Ani po obrátce se pak Leoes nedostali k nějakému náporu, kterým by měli OM dostat pod tlak, a v 84. minutě naopak Les Phocéens ještě jednou tvrdě udeřili, to když Israel ještě stačil vyrazit střelu z úhlu od Sáncheze, jenomže k dorážce se propracoval Mbemba, jenž zkušeně skóroval.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
Bastaron

1:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
Gedofrey

2:0 Allez l'OM

Reagovat
Han střelil první

Tohle bude těžké, ale 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
blaugrana

Adan je Boch

Reagovat
Dron

Hmm, Sporting dnes může poděkovat Adanovi, takhle jim to posrat

Reagovat
$dolar$

Co se delo, ze se jeste hraje?

Reagovat
Mandanda_30

Sporťáci přijeli pozdě kvůli zácpě

Reagovat
Mandanda_30

OM 10/10

Reagovat
Gedofrey

Kvalitní výkon. Bez fanoušků snad i odpadl tlak z prokleté LM V druhém poločase i vcelku pošetřené síly. Snad jen ten Clauss bude v pořádku.

Reagovat
Israha

Ty, já bych to nepřeceňoval. To byly de facto dva darované góly a výhoda muže v poli jedním jediným hráčem. Body dobré, počet vstřelených gólů taky, ale ten zápas udělal šílený individuální výkon jednoho člověka. Příští týden můžem stejnou rychtu dostat u nich my.

Reagovat
Israha

Jinak teda nevím, jestli je tohle běžný obraz hry, ale Sporting solidní banda prasat. Ti fakt měli štěstí, že za VAREm tam asi ti lidi usnuli, protože jinak by jich nedohrálo mnohem víc. Že neletěl Ugarte za to úmyslné koleno do žaludku Nunovi, nechápu vůbec.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele