základní skupiny - skupina E, 3. kolo
05.10.2022 18:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Salzburgu (© AFP)

Salzburg urval díky penaltě Okafora tři body nad Dinamem Záhřeb

Pět bodů má po třech zápasech skupiny Ligy mistrů rakouský Red Bull Salzburg. Domácí celek doma udolal jedinou brankou z pokutového kopu Dinamo Záhřeb 1:0 a ve skupině zůstává bez porážky. Penaltu proměnil dosud jediný střelec Salzburgu v milionářské soutěži Noah Okafor.

První poločas nebyl z těch, který by se fanouškům nesmazatelně zapsal do mysli. Oba celky si moc dobře uvědomovaly o co hrají a úvodní pětačtyřiceti minutovka tomu odpovídala. Taktikou svázaná podívaná nabídla bohužel jen málo zajímavých okamžiků.

Asi nejzajímavější z nich přišel po osmi minutách. Mišić se rozhodl prásknout do balónu a jeho fantastickou ránu vyrazil Köhn. Výtečný fotbalový okamžik na obou stranách. O několik minut později měl slušnou šanci i Salzburg, ale Okafora z úhlu vychytal Livaković, načež se neujala ani dorážka.

To nejdůležitější se odehrálo až po změně stran. Tempo zápasu postupně rostlo a závěr přinesl velmi dramatickou podívanou s obrovským nasazením.

V 55. minutě zazdil dosud největší šanci Benjamin Šeško, když hlavou po rohovém kopu trefil dobře postaveného Livakoviće a až o třináct minut později vstřelili domácí rozhodující gól. Olmer ucítil Moharramiho držení a po jeho pádu sudí odpískal pokutový kop. Noah Okafor si nabídnutou příležitost nenechal vzít a bezpečně poslal Salzburg do vedení!

Vstřelená branka zápasu pomohla, protože Dinamo bylo nuceno hru více otevřít a devět minut před koncem byl blízko odpovědi Drmić. Švýcarský útočník se dostal za obranu domácích a jako poslední instance dobře zasáhl Köhn. Smůlu měl i v nastavení, kdy sice vstřelil gól, ovšem radost mu překazil zdvižený praporek. Na druhé straně zase nepřekonal Livakoviće aktivní Šeško. Salzburg doma porazil Dinamo 1:0 a do dalších bojů má solidní základ.

Autor: Ondřej Linhart / o2tv.com, uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Bastaron

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele