základní skupiny - skupina F, 2. kolo
14.09.2022 18:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Mychajlo Mudryk (© AFP)

Celtic nedokázal využít šance, a tak bere ze zápasu s Šachtarem pouze bod

Celtic minulý týden sice prohrál s Realem Madrid, v zápase se Šachtarem Doněck však chtěl navázat na kvalitní výkon. To se skotskému celku povedlo, nicméně si i přes velkou převahu z polské Varšavy, kde Ukrajinci hraje své "domácí" zápasy, odnáší pouze bod za remízu 1:1. Skóre otevřel vlastním gólem Bondarenko, ještě v první půli srovnal Mudryk.

Hosté se hned po 60 sekundách dostali do obrovské šance, kdy chybě v rozehrávce domácích obránců využil O'Riley a ihned přiťuknul míč Furuhashimu, kterého vychytal Trubin.

V 11. minutě se hosté otevření skóre již dočkali. Po ztrátě Mudryka na soupeřově polovině se domácí hráči nedokázali rychle vrátit, a tak šel Celtic do přečíslení 5 na 3. Na levém křídle se k míči dostal Sead Hakšabanović a přihrál přesně na nabíhajícího Rea Hatateho, který s pořádným kusem štěstím prostřelil vyběhnuvšího Anatolije Trubina a i díky teči bránícího Bondarenka poslal Celtic do vedení.

Furuhashi nebyl daleko od navýšení vedení o pár minut později. Gólman Trubin velmi zariskoval při rozehrávce a skluzující japonský útočník byl jen pár centimetrů od vypíchnutí míče, který by směřoval do odkryté branky. K další obrovské šanci hostů se dostal stoper Jenz, ale z nadějné příležitosti jej skvělým zákrokem nohou vychytal domácí brankář.

Jak to bývá ve fotbalem často zvykem, tak tým, který přežil vlastní smrt, hned z následného protiútoku skóroval. Mladý záložník Sudakov vyslal dobrý míč za obranu soupeře, který si našel rychlonohý Mudryk a v souboji jeden na jednoho prostřelil zkušeného brankáře Harta - 1:1.

Opařený Celtic do dvou minut inkasoval podruhé. Mudryk se opět dostal k míči v pokutovém území soupeře a přihrál úplně volnému Shvedovi, který nejprve promáchl, nicméně na druhý pokus míč trefil a poslal jej na místo určení. Branka však nebyla pro ofsajd uznána.

Druhá půle byla o poznání klidnější. První větší šanci příznivci na stadionu viděli až v 73. minutě, kdy Jota vypíchl míč jednomu z obránců Šachtaru, následovala jeho krásná individuální akce, kterou však nezakončil vůbec dobře. Střílel v pádu, a tak jeho střela neměla potřebné parametry pro to, aby byla gólová.

Poté, co se hosté neprosadili ani z velkých šancí Giakoumakise a Maedy, skončil zápas nerozhodně. Šachtar navázal na výhru z utkání proti Lipsku dalším získaným bodem. Celtic odehrál další dobrý zápas, na kontě má však pouze jediný bod.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Elmas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bastaron

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
DidusIneptus

2:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
Theft90

4:1

Reagovat
ladyboy arsenal

1:1

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Elmas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Šachtar ubojovaný bod s velkým štěstím

Ještě že jsou v Celtiku takoví dřeváci a Jota takový sobec

Reagovat
O.Giroud

pico Celtic, toto ste mali vyhrat, ale tak doma ich daju.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele