základní skupiny - skupina F, 4. kolo
11.10.2022 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Oleksandr Zubkov (© AFP)

Real Madrid se na El Clásico nenaladil ideálně, Šachtar přišel o senzační výhru až v nastavení

Šachtar musel oželet výhodu domácího prostředí, kvůli válečnému stavu na Ukrajině se totiž zápas odehrál na Stadionu Polské armády ve Varšavě. Na výkoně svěřenců trenéra Jovičeviće to však znát nebylo. Skóre zápasu otevřel na začátku druhé půle Zubkov, v úplném závěru vyrovnal stoper Rüdiger.

Hostující trenér Ancelotti nechal odpočinout několik svých hvězd, Real totiž o víkendu čeká El Clásico, a je tedy potřeba rozložit síly. První půlhodina byla poměrně klidná, příliš zajímavého se na hřišti nedělo. Střela Benzemy nepatřila mezi nejpřesnější, na druhé straně trefil Zubkov jen jednoho z bránících hráčů. Ke konci první půle obě mužstva zaktivněla, nicméně jsme nebyli svědky žádné vyložené brankové příležitosti. Jako největší ohrožení branky soupeře se dá označit pokus Valverdeho ze střední vzdálenosti, který však Trubin vyrazil na roh.

Do druhé půli vstoupil Šachtar nejlépe, jak mohl. Domácí se dostali k akci po levé straně a po centru Mychajličenka se hlavou prosadil Olexabdr Zubkov, brankář Lunin na jeho přesný zásah k tyči zareagovat nedokázal. Namísto dominantního tlaku Bílého baletu přišla opět pasáž, ve které se ani jeden z týmů do útočení příliš nehnal. Benzema v 51. minutě zakončoval z otočky vysoko nad, a když už to vypadalo, že Real svého soupeře zatlačí do obranného bloku, tak mohli z protiútoku opět skórovat hráči Šachtaru. Sám na brankáře Lunina se hnal Traoré. Mladý africký útočník udělal kličku a následně v pádu vypálil, jeho rána však pouze orazítkovala břevno hostující brány.

V závěru se nedokázal hlavou prosadit střídající Vinícius, nepřesná byla také hlavička stopera Rüdigera. Španělský celek se však v úplném závěru dočkal vyrovnání. V 96. minutě poslal do vápna Šachtaru svůj poslední centr Toni Kroos a míč si našel Němec Rüdiger. Ten se tentokrát hlavou nemýlil. A ve stejném okamžiku ho drsným způsobem srazil k zemi ukrajinský gólman, a Rüdiger tak skončil na trávníku se zcela zakrváceným obličejem.

Zápas ve Varšavě tak skončil remízou 1:1, Šachtar má na svém kontě pět bodů a jeho šance na postup do osmifinále Ligy mistrů je ještě stále poměrně velká. Real Madrid má po dnešním utkání bodů deset.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (13)

Přidat komentář
Bastaron

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
guzman

1:2

Reagovat
Rothbard

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
ACSeRw!n

2:3

Reagovat
ladyboy arsenal

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
zasranej malíř

Lunin,Lucas,Nacho,Rudiger,Mendy,Tchouameni,Kroos,Valverde,Hazard,Benzema,Rodrygo

0:2

Reagovat
Raul=Real

Paradna zostavička

Reagovat
zasranej malíř

Ty vole Rudi snad bude v pohodě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele