základní skupiny - skupina D, 4. kolo
12.10.2022 21:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Matteo Guendouzi (© AFP)

Neukázněný Sporting padl s Marseille v Lize mistrů také podruhé

Sporting vypadal po úvodních dvou vítězných zápasech nesmrtelně. Jenže dva nezdary v řadě s Marseille ho najednou z čela tabulky odsunuly až na třetí příčku tabulky. Olympique naopak po dvou porážkách notně oživil své šance na postup mezi šestnáctku nejlepších, a poté, co se v Lisabonu gólově uvedli Mattéo Guendouzi a Alexis Sánchez, se vecpal za první Tottenham.

Nedisciplinovanost patří mezi ony hlavní faktory konečné porážky Leoes. Podobně jako před týdnem na jihu Francie totiž i nyní museli dohrávat utkání v oslabení. A přišli přitom dokonce hned o dva vyloučené hráče. Ricardo Esgaio vyinkasoval onu červenou kartu během pouhých tří minut, druhou žlutou kartu už v 19. minutě, to když ve vlastní šestnáctce zastavoval možné nebezpečné podnikání Hárítha. Nejenže tedy arbitr Alejandro Hernández sáhnul po vyloučení, avšak takté rukou ukázal na pokutovou značku. Penalty se chopil Guendouzi, a i když brankář Israel směr jeho zakončení uměl vystihnout, tvrdě vystřelený míč v cestě do brány nezastavil.

A o deset minut později se francouzský klub radoval v přesilovce ze svého druhého přesného zásahu, kterým již definitivně určil konečné skóre. Mbemba uvolil svou dlouhou přihrávku do běhu Hárítha, ten následně předložil balón před bránu, kam si seběhl jeho spoluhráč Sánchez, a ten bez problémů zacílil za Israele. Chvilku se sice ještě koumala regulérnost branky, zřejmě kvůli možnému ofsajdu, nakonec ovšem změna skóre byla potvrzena. Na nepříznivý stav poté Sporting nedokázal nijak zareagovat. Ve druhém dějství byla asi nejzajímavějším momentem další červená karta, tu Pote obdržel za nesportovní chování, jinak si Marseille náskok hlídala. Domácí záložník v rychlém sledu fasoval dva osobní tresty, ten druhý zřejmě poté, co se mu nelíbil verdikt sudího o udělené první žluté kartě, a po které mu pravděpodobně jaksi vyčinil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
Bastaron

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
noustres

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
Mandanda_30

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1.

Reagovat
Gedofrey

1:2

Reagovat
Dron

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

Tvl oni zase dostanou červenou v první půlhodině

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Israha

Banda mentálů, ten Sporting. Individuální zkraty, nezvládání, fauly bez míče, dojíždění protihráčů, nulová fotbalovost. Minulý týden i tento. To je fakt na úrovni nejtemnějších momentů Simeoneho Atlética a oni v tom ještě ke všemu ani neumějí chodit a nepřetočí to ve svou výhodu. De facto na ně stačil individuálně skvělý výkon Harita, který udělal penaltu a áčko, a zbytek se už v podstatě nemusel hrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Co se stalo? Sporting mě loni tak bavil.

Reagovat
Israha

Já právě portugalskou ligu nesleduju, takže ten jejich projev na hřišti pro mě byl šok a důvody, proč to tak je, sám nevím.

Reagovat
Han střelil první

Odešel Palhinha i Nunes, což byly základní stavební kameny středu zálohy a vytratila se ze hry jistota. Ugarte s Moritou jsou sice dobré náhrady, ale když jde do tuhého jako včera, tak hlavně u Ugarteho jde vidět, že se ještě musí hodně učit. Zrovna když se jemu nedaří, tak nejde pro tvrdý zákrok daleko. Esgaio na to nemá a je špatný záskok za často zraněného Porra. Coates taky není fit, což je velký zásah do obrany. Prostě krom útočníků se ta sestava v posledních týdnech rozpadla.

Reagovat
Israha

Díky, to celkem vysvětluje tu nefotbalovost. Ale to nezvládání je pro mě pořád nepochopitelné.

Reagovat
Han střelil první

Mlaďoši to nedali... Jakmile šel Coates dolů, tak už tam nezůstal jediný lídr. Vzal to na sebe Pote a dopadlo to tak, že dostal červenou. Tím to chování nijak neomlouvám. Jenom to nebylo u Sportingu pod Amorimem běžné a myslím (doufám), že jak přejde momentální krize, tak skončí i tento herní projev.

Reagovat
Israha

Ještě jednou díky za podrobnější info.

Reagovat
Seydou Doumbia

Ta prunikovka od Šance Mbemby na Harita před gólem Sančíze moc pěkná

Reagovat
Israha

Mbemba je naprosto perfektní celou sezonu. Když neberu Salibu, co byl jen na hostovačce, nepamatuju v Marseille tak kvalitního a komplexního stopera.

Reagovat
Gedofrey

Neviděl jsem, ale RIP

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele