základní skupiny - skupina C, 2. kolo
13.09.2022 18:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Inter (© AFP)

Džeko dostal znovu chuť na Plzeň. Viktoria před domácím publikem nestačila na Inter

Ani na druhý pokus se Viktorii Plzeň nepodařilo v letošním ročníku Ligy mistrů překvapit evropského giganta, když v duelu skupiny C podlehla Interu Milán 0:2. Hostům pomohl k triumfu nejen pasivní výkon českého celku, ale také vyloučení Pavla Buchy. O rozhodující zásah se postaral ve 20. minutě bosenský útočník Edin Džeko, jenž se proti Západočechům trefil již v dresu čtvrtého rozdílného týmu.

Když plzeňští fotbalisté naposledy čelili na svém trávníku italskému mužstvu, byla z toho výhra 2:1 proti AS Řím, díky které viktoriáni prodloužili sérii neporazitelnosti s celky z Apeninského poloostrova na čtyři zápasy. Zatímco domácí nastoupili v naprosto totožném složení jako před týdnem v Barceloně, ze sestavy Interu po porážce s Bayernem vypadl například Lautaro Martínez. Kvůli zranění navíc hostům stále scházel ostrostřelec Romelu Lukaku.

Navzdory absencím v hostující ofenzivě dával český mistr soupeři najevo až příliš velký respekt, který Nerazzurri po zásluze potrestali. Nejdříve si Jan Sýkora ve 13. minutě koledoval o červenou kartu, když před vápnem sejmul nabíhajícího Denzela Dumfriese. O sedm minut později si na zakončení na pravé straně šestnáctky počkal Džeko a křižnou střelou poslal Inter do vedení. Bývalý hráč Teplic vstřelil Viktorii již 10. gól v kariéře, což se mu proti žádnému jinému celku nepovedlo. A nemuselo zůstat jen u toho, kdyby 36letý kanonýr těsně před pauzou nezakončil protiútok pokusem přímo do připraveného Jindřicha Staňka.

Klenot v domácí bráně musel zazářit i na začátku druhého dějství, kdy jej v krátkém časovém sledu ohrozil hlavičkou Robin Gosens a střelou k levé tyči slovenský reprezentant Milan Škriniar. Ani Staňkovy zákroky však Interu cestu za vítězstvím nezkomplikovaly, jelikož Bucha v 61. minutě šlapákem sestřelil Nicola Barellu, což rozhodčí po konzultaci s kolegy u videa ohodnotil červenou kartou. Paradoxně až v oslabení se Plzeň dostala alespoň k náznaku velké šance, Sýkora však branku netrefil. Přesnou mušku měl naopak Dumfries, který v 70. minutě přesně zakončil protiútok Nerazzurri a zvýšil na konečných 2:0.

Inter tedy úspěšně složil reparát a na západě Čech překvapení nedopustil. V dalším zápase 4. října přivítá španělskou Barcelonu. Plzeň si ve stejný den střihne venkovní utkání proti mnichovskému Bayernu.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Buda

Komentáře (740)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele