Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga C - skupina 1, 4. kolo
14.10.2018 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Izrael - Albánie 2:0

Po úvodní prohře v Albánii to s národním týmem Izraele vypadalo v Lize národů všelijak, ovšem po tomto reprezentačním bloku je situace o poznání veselejší. Na vydřenou výhru se Skotskem navzdory nepříznivému stavu totiž Izraelci navázali druhým triumfem v řadě, když Albáncům oplatili na domácí půdě zmíněnou prohru a po výsledku 2:0 jsou v čele své skupiny 1. Klíčový gól Hemeda hned na úvod zápasu potvrdil v závěru střídající Saba.

První slibnou šanci si sice vypracovali hosté, jenže po Balajově hlavičce dostali gól takřka hned z protiútoku. Brankář Harush předvedl exkluzivní rozehrávku, když dlouhým pasem přes celé hřiště ideálně našel rozběhnutého Tomera Hemeda, který si v samostatném úniku poradil i s vyběhnuvším Strakošou a míč se tak zdárně dokutálel do prázdné branky.

Inkasovaný gól byl znamením pro Albánii, že musí vrhnout síly dopředu, a podle toho také zbytek první půle vypadal. Hosté sice měli více ze hry, ale do šancí se dostávali málo, a když už se protlačil k zakončení Balaj či Taulant Xhaka, mrštný Harush byl vždy připraven. Do kabin se tak o přestávce odcházelo za těsného vedení Izraele.

Po změně stran pokračovalo přetlačování obou týmů ve středu pole s mírnou územní převahou hostí, ovšem brankové příležitosti stále nepřicházely. Čím více museli Albánci v závěru utkání útočit v honbě za vyrovnáním, tím méně soustředění jim zbylo na defenzivu, a tak se k několika nadějným zakončením dostali hráči Izraele. Dabbur ještě se svými dvěma po sobě jdoucími pokusy neuspěl, zato střídající Die Saba již zvládl hubené vedení zdvojnásobit. Nakrátko rozehraný přímý kop nachytal Albánce nepřipravené, Sabova pohotová rána zpoza šestnáctky proletěla chumlem hráčů a zapadla i s trochou štěstí přesně k tyči. Izrael tak zvítězil 2:0 a v listopadu bude hájit první místo na půdě druhého Skotska. Albánci jsou po dvou prohrách v řadě poslední, ovšem se stejným počtem bodů jako Skotové.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele