Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - skupina 2, 2. kolo
08.09.2020 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Arménie napravila zaváhání se Severní Makedonií a nyní přehrála Estonsko o dvě branky

Arménie potvrdila úlohu mírného favorita proti Estonsku a díky vítězství 2:0 oživila svou naději na postup do vytoužené Ligy B, navíc se také přiblížila k potřebné záchraně. V tabulce skupiny 2 se nachází na třetím místě se třemi body a za duem Severní Makedonie - Gruzie zaostává o jeden bod. Estonci naopak po úvodním neúspěchu s Gruzií (0:1) prohráli i podruhé, nevstřelili jediný gól a patří jim poslední čtvrtá příčka s nulovým bodovým ziskem.

Hosté nezaostávali za svým protivníkem v držení míče, jenomže za celých devadesát minut vyslali mezi tři tyče domácí branky jen dvě střely. To Arménie byla nesmírně aktivní a po opatrnějším začátku si vytvořila více vyložených možností. První poločas nebyl nikterak atraktivní a v podstatě až do samotného konce nic zajímavého nepřinesl. Hned první vážnější akce úterního duelu ze 43. minuty skončila vedoucím gólem domácích reprezentantů.

Korjan po sérii několika odrazů uvolnil krásným obloučkem rozběhnutého Alexandera Karapetjana, který vlétl do pokutového soupeře a krásnou akrobatickou střelou z patnácti metrů zavěsil přímo do protějšího spodního rohu, brankář Hein se natahoval marně. Hosté se nedokázali výrazněji zlepšit ani po změně stran, jelikož stále museli odolávat tlaku domácích, kteří chtěli za každou cenu rozhodnout.

V 57. minutě se jim to ještě nepovedlo, když se po krásném sólu přes dva protihráče procpal až před hranici pokutového území Barseghjan a velmi razantně vypálil, jeho nepříjemný projektil dokázal Hein s vypětím všech sil vyrazit do strany. Za dalších osm minut ale svěřenci španělského trenéra Joaquína Caparróse přeci jen přidali druhou uklidňující trefu, přesnou mušku totiž měl zkušený osmadvacetiletý záložník Wbeymar Angulo.

Hein nejprve předvedl dva famózní zákroky proti ranám zblízka, poté Karapetjan zpětnou nahrávkou vyzval ke skórování právě Angula, jenž svou přízemní pumelicí z pětadvaceti metrů orazítkoval bližší konstrukci a od ní se balón následně odrazil do sítě. V závěrečné dvacetiminutovce mohlo Estonsko snížit, jenomže Sappinenův nepříjemný pokus vyrazil nohou gólman Jurčenko a pak Järvelaid mířil o decimetry vedle.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele