Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - skupina 2, 6. kolo
18.11.2020 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Arménie přetlačila Severní Makedonii a raduje se z postupu do béčkové ligy

Severní Makedonie mohla zakončit svou úspěšnou pouť v roce 2020 ještě sladkou tečkou, v Arménii však ve velmi okleštěné sestavě prohrála nejtěsnějším možným způsobem a na úkor svého soka přepustila první příčku, která by znamenala postup do béčkové ligy. O rozhodující přesný zásah tohoto utkání se postaral ve druhé půli Hovhannes Hambardzumjan.

Hosté prožívali během tohoto reprezentačního srazu dny slávy, radovali se především z historické kvalifikace na evropský šampionát, zároveň měli ve svých rukou udržení vedoucí pozice, k němuž museli splnit pouze jediný cíl, a to neprohrát. Jenže bez několika klíčových opor, včetně Gorana Pandeva, nakonec svěřenci trenéra Igora Angelovského nedokázali uspět.

Domácí, kteří naopak díky nestabilní politické situaci v zemi kvůli sporu s Ázerbájdžánem o území Náhorního Karabachu mohli být myšlenkami trochu jinde, naopak zvládli závěr Ligy národů, po Gruzii skolili taktéž nynějšího protivníka a vyhráli tabulku o dva body. Byť dle statistických údajů či počtu vytvořených šancí by tomuto zápasu slušela zřejmě remíza.

Oproti výběru kouče Joaquína Caparróse držela Severní Makedonie například daleko více míč na svých kopačkách. A zprvu byla i o něco aktivnější, v koncovce se jí ovšem nezadařilo, jako například Trajkovskému v 18. minutě, jenž nevyzrál z přímého kopu na brankáře Jurčenka, nebo stejnému hráči také ve 24. minutě, jehož opět vychytal pozorný a připravený Jurčenko.

Asi největší příležitost prvního dějství si Arménie vytvořila ve 25. minutě, svou levačkou vážně ostře vypálil Karapetjan, nicméně gólman Šiškovski stačil míč vyrazit těsně nad své břevno. V 55. minutě přišel na řadu rozhodující okamžik tohoto střetnutí. Hambardzumjan přebral přihrávku od Bičachčjana a následná nadvakrát tečovaná střela skončila v síti.

Celek z Balkánského poloostrova se na vyrovnání ve zbývajícím čase druhého poločasu nezmohl. V 61. minutě se opětovně snažil prosadit Trajkovski ze standardky, Jurčenko ale byl mužem na svém místě. Domácí naopak mohli svůj náskok navýšit v 79. minutě, nicméně Barseghjan sám před Šiškovskim zcela selhal a z blízkosti napálil pouze svého soupeře.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele