Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - skupina 1, 5. kolo
14.11.2020 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Černá Hora s Ázerbájdžánem nevyhrála, i přesto jde do trháku

Černá Hora nepotvrdila úlohu mírného favorita proti Ázerbájdžánu a nakonec uhrála jen nerozhodný bezbrankový výsledek, který však vzhledem k situaci není úplně k zahození. Černohorci se totiž vyhoupli do čela tabulky s deseti body díky překvapivé prohře Lucemburska na Kypru (1:2) a na závěr v domácím prostředí jim stačí k jistotě prvního místa porazit právě Kypr. V tomto sobotním duelu museli vzdorovat celý druhý poločas o deseti.

Svěřenci trenéra Faruka Hadžibegiče drželi i v oslabení se svým konkurentem krok a dokonce neměli daleko ani k vítězství. Před Lucembursko se dostali o bod a postup do Ligy B proto mají ve svých rukách. Ázerbájdžán se z výhry Kypru rozhodně tolik neraduje, v tuto chvíli je třetí s pěti body. Aby neklesl na poslední čtvrtou pozici znamenající možný pád o patro níže, tak buď musí porazit Lucembursko, nebo doufat, že jeho jediný rival nevyhraje v Podgorici.

První možnost tohoto utkání byla k vidění po necelé čtvrthodině hry, kdy Jovetič napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a jeho dělovka olízla horní tyčku. Vzápětí mohl na opačné straně otevřít skóre Emreli, jenž po výtečném centru Hüseynova z pravého křídla prudce hlavičkoval z deseti metrů a brankář Mijatovič famózním zákrokem jednoruč odvrátil balón do strany. Mírný favorit si výrazně zkomplikoval situaci v samém závěru první půle.

Igor Ivanović totiž během necelých pěti minut obdržel dvě žluté karty, při klíčovém okamžiku si bezohledně počínal v souboji s Qarayevem a ruský rozhodčí Ivanov ho předčasně poslal do kabin. Černá Hora se po změně stran spíše bránila a čekala na rychlé brejky. Přesně v polovině druhého dějství mohl vsítit famózní gól téměř z poloviny hřiště Jovetič, který si všiml lehce vyběhnutého gólmana Mähämmädäliyeva, avšak míč se odrazil od horního okraje břevna do zámezí.

V 73. minutě se dostal k velmi nebezpečné hlavičce Vujačič, nicméně s perfektním zákrokem se vytáhl pozorný Mähämmädäliyev. Zhruba o deset minut později napřáhl z hranice šestnáctky Nadzhafov a brilantní Mijatovič vytěsnil balón konečky prstů nad svou branku. V poslední minutě ještě zkoušel rozhodnout hlavou aktivní kapitán Jovetič, jenže když mířil příliš vysoko, tak se výsledek na neutrální půdě v chorvatském Zaprešiči už nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele