Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - skupina 1, 4. kolo
13.10.2020 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Kypr v Lize národů konečně bodoval, plichtil v Ázerbájdžánu

Kypr ukončil svou sedmizápasovou sérii porážek a pod velením kouče Johana Walema, jehož pozice na trenérském křesle je údajně hodně nestabilní, výsledkově poprvé od října roku 2019 konečně uspěl. Že by si ovšem v Lize národů výrazněji pomohl, to se říci nedá. Na Ázerbájdžán, který v prvním poločase zahodil penaltu, totiž ztrácí v tabulce stále tři body.

Domácí vyprodukovali na neutrální půdě v albánském Elbasanu, kde se duel proti Kypru konal, hned šest střeleckých pokusů přímo na bránu, přesto žádnou vstřelenou branku ve finále nezaznamenali. Potvrdili tak, podobně jako jejich soupeři, že se jim v koncovce prostě nedaří. A popáté během uplynulých sedmi klání za devadesát minut ani jednou neskórovali.

Hosté gólmana Mähämmädälijeva nezaměstnali ani jednou, přesto ve finále zapsali hned o čtyři střely více než Ázerbájdžán. Třeba ve 12. minutě svou levačkou napřáhl zpoza vápna Tzionis, ale balón nasměroval pouze nad břevno. Na druhé straně se v 17. minutě dostal do velké tutovky Šejdajev, avšak kyperského brankáře Demetrioua trestuhodně nepřekonal.

Ve 27. minutě přišel na řadu jeden z klíčových okamžiků celého střetnutí. Šejdajev se zbavil v šestnáctce bránícího Kara, který ho následně nešetrně zatáhl, a sudí Jovič ukázal správně na pokutovou značku. K exekuci penalty se postavil Garajev, který svůj tým do vedení neposlal, neboť jeho zakončení, směřující do dolního rohu brány, vytěsnil do zámezí Demetriou.

Svěřenci italského stratéga Gianniho De Biasiho působili v dalším průběhu utkání o něco nebezpečnějším dojmem, kýžené odměny se ovšem nedočkali. Ve 38. minutě se znovu ozval neustále aktivní Šejdajev, z blízkosti však na Demetrioua zase nevyzrál. A v 78. minutě selhal ve své šanci Dinijev, jehož nejprve zastavil Demetriou a následná dorážka skončila mimo.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele