Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga A - skupina 1, 6. kolo
18.11.2020 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost italských reprezentantů (© AFP)

Bosna a Hercegovina prohrála s Itálií, ta postupuje na závěrečný turnaj

Italové zakončují skupinové boje na prvním místě a zaslouženě postupují do Final Four. Pomohla jim k tomu závěrečná výhra nad bezbrannou Bosnou a Hercegovinou, o níž se gólově postarali Belotti s Berardim.

Bosna už dnes v podstatě neměla co ztratit. Hrála jen o čest, nic jiného v sázce nebylo. Italům šlo naopak o první místo ve skupině a postup do Final Four. K němu potřeboval tým trenéra Roberta Manciniho jediné. Pokud se nechtěl ohlížet za sebe na výsledek utkání Nizozemska s Polskem, musel vyhrát.

A Italové začali velmi dobře. Domenico Berardi si sbíhal na dlouhý míč a jeho kroucený projektil jen těsně minul tyč! Na opačné straně pálil podobně Rade Krunić, jemuž se v protiakci také povedlo prakticky vše vyjma zakončení. Lorenzo Insigne využil více volného prostoru k centru z pravé strany do míst, kam nabíhal Andrea Belotti. V pádu však plejer Turína zamířil těsně vedle levé tyče.

Ve 22. minutě mu to už ale vyšlo. Jorginho zvládl na půli hřiště důležitý souboj a nahrál doleva na Lorenza Insigneho. Tahoun Neapole pak krásně našel parádním pasem právě Belottiho, který v krkolomné pozici v pádu poslal míč se štěstím za záda brankáře Piriće!

O chvíli později si na něm vylámal zuby Berardi, kterého opět našel dnes vynikající Lorenzo Insigne. Jenže tentokrát se Pirić po jeho zasekávačce překonat nenechal a ránu z úhlu perfektně vyrazil mimo. Italové i bez trenéra Manciniho na lavičce měli mnohem více ze hry a svého soupeře přehrávali prakticky ve všem. Další centr ze strany, tentokrát od Barelly, Belotti nevyužil. Letící míč ho příliš překvapil.

Bosna ale přeci jen občas vystrčila růžky a Italové si museli dávat hodně velký pozor ve svých obranných řadách. Minutu před koncem oslovil pravý bek Ćorluka krásným pasem před bránu nabíhajícího Gojaka, jenže jeho rána prosvištěla kousek vedle! Druhou půli začala elegantní akce Berardiho, který po sprintu do vápna zasekl míč a tvrdě vypálil. Trefil ale jen boční síť.

Druhá půle zaostávala co do šancí i tempa za prvním poločasem. Italové se dopředu moc nehnali a Bosně docházely nápady. A tak v 68. minutě přidali domácí zcela zaslouženě pojistku. Krásný oblouček za obranu od Locatelliho si našel Domenico Berardi, který z voleje pálil za záda Piriće! Tři minuty před koncem ještě Bernardeschi trefil po asistenci Insigneho břevno!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele