Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - skupina 1, 4. kolo
13.10.2020 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Lucembursko zaskočilo Černou Horu a domů si odváží nesmírně důležité vítězství

Lucembursko se postaralo o velké překvapení na půdě Černé Hory a oplatilo mu měsíc starou porážku z domácího prostředí, když zvítězilo po výsledku 2:1. Díky tomu se na svého úterního rivala bodově dotáhlo a zaostává za ním vinou horšího skóre. Hosté sice prohrávali, pak ale vývoj otočili a rozdílovou trefu vsítili zhruba deset minut před závěrečným hvizdem. Utkání končilo ve velkých emocích, neboť v nastavení byly k vidění hned tři červené karty.

Černá Hora až do tohoto střetnutí ani jednou nezaváhala a s vynikajícím skóre 5:0 se bezpečně vyhřívala na vedoucí příčce, po této porážce ji ve zbývajícím průběhu ještě čeká nesmírně dramatický boj o postup do Ligy B. Hosté sahají po historickém úspěchu, v tuto chvíli mají s velkým předstihem zajištěnou záchranu. Začátek zápasu probíhal v opatrnějším duchu, první nebezpečí se zrodilo po necelé čtvrthodině hry.

K přímému volnému kopu z více jak pětadvaceti metrů se postavil Gerson Rodrigues a jeho slibný pokus byl na poslední chvíli sražen do zámezí. Domácí poprvé a naposledy skórovali ve 34. minutě, kdy po nadýchaném centru Jovetiće hlavičkoval Igor Ivanovič a míč krásně usměrnil do protějšího spodního rohu, brankář Moris se natahoval marně. Neuběhlo však ani dalších osm minut a mírný outsider dokázal srovnat stav.

Na levé straně šestnáctky odvedl pořádný kus práce Pinto a zpětnou přihrávkou vyzval ke skórování Edvina Muratoviče, jenž po chvilce váhání napálil míč z hranice brankového území mezi nohy gólmana Mijatoviće. Po změně stran byl k vidění vyrovnaný průběh, hosté mohli otočit vývoj v 65. minutě. K nadějné standardní situaci z dvaceti metrů se znovu odhodlal Gerson Rodrigues a balón poslal asi metr nad břevno.

Lucembursko rozhodlo o svém úspěchu v 86. minutě. Vítěznou trefu zařídil kanonýr belgického Beverenu Danel Sinani. Ten po chytré nahrávce Janse vystřelil z dvanácti metrů a míč náramně zakroutil ke vzdálenější konstrukci kolem bezmocného Mijatoviće. Ve druhé minutě nastavení zlikvidoval Moris nepříjemnou hlavičku Saviće, pak ve stejném okamžiku byli vyloučeni Marko Janković s Olivierem Thillem po vzájemné rozmíšce na zemi a následně ještě opustil předčasně trávník i Marko Simić po druhé žluté kartě.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Elmas

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
REPLIKATOR

Černá Hora

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele