Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - skupina 2, 4. kolo
14.10.2020 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Estonsko znovu nevyhrálo, s Arménií remizovalo 1:1

Estonsko nedokázalo zvítězit ani ve svém čtvrtém utkání tohoto ročníku Ligy národů a ve skupině 2 se stále nachází na posledním čtvrtém místě se dvěma body na kontě, za svým středečním rivalem zaostává o body tři a v boji o udržení Ligy C to už bude mít velmi složité. Hosté se naopak udrželi na třetí pozici a určitě ještě mohou myslet na postup do Ligy B, neboť za vedoucí Severní Makedonií i druhou Gruzií zaostávají o pouhý jeden bod.

Oba góly tohoto klání byly k vidění v úvodní čtvrthodině, s přibývajícím časem se středeční rivalové stále častěji soustředili na defenzivní úkoly. Do vedení se dostali hosté a to už po necelých osmi minutách hry. Na levé straně se skvěle uvolnil Barseghjan a do předbrankového prostoru poslal nadýchaný centr, kde stál zcela zapomenutý Kamo Hovhannisjan a chytrou hlavičkou zblízka snadno usměrnil míč do sítě.

Nicméně neuběhlo ani dalších pět minut a Estonci bleskově odpověděli. Po rohovém kopu z pravé strany vracel Käit míč hlavou před branku a volný Rauno Sappinen ho akrobatickou tečí usměrnil přímo nad bezmocného gólmana Jurčenka. Stejný hráč mohl otočit vývoj tohoto duelu necelých deset minut před přestávkou, jenomže tentokráte po skvostném pasu Tenisteho z pravého křídla selhal v obrovské možnosti a hostující branku trestuhodně přestřelil.

Estonsko se po změně stran tlačilo za kýženou rozdílovou trefou a v 55. minutě k ní rozhodně nemělo daleko, ale nabíhající Livak u zadní tyče zvolil netradiční zakončení a z pěti metrů nepřekonal famózního Jurčenka. Za dalších osm minut odcentroval z pravého křídla právě Livak a u protější tyče našel volného Sinjavského, jehož rána z ostrého úhlu zapadla pouze do boční sítě.

Pak se až do závěrečného hvizdu nic zajímavého nestalo a výsledek se proto nezměnil. Estonsko se zhruba za měsíc pokusí udržet naději na záchranu v Severní Makedonii, Arménie zavítá na půdu favorizované Gruzie.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele