Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - skupina 2, 1. kolo
05.09.2020 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Gruzie se Estonska nezalekla a v Talinnu zvítězila 1:0

Gruzínci dokázali potvrdit úlohu mírných favoritů na půdě Estonska a domů si odvážejí všechny tři body po nejtěsnějším vítězství 1:0. Domácí zaostávali za svým protivníkem ve všech ohledech a v ofenzívě byli prakticky bezzubí, hosté se po vstřelené brance krátce po půlhodině hry uklidnili a až do závěrečného hvizdu kontrolovali hubený náskok. Estonci za celých devadesát minut nevystřelili ani jednou mezi tři tyče.

Úvodní dvacetiminutovka nedělního střetnutí probíhala v opatrném duchu, pak ale svěřenci slovenského trenéra Vladimira Weisse začali hrozit a první větší možnost si vypracovali ve 24. minutě. Po hezké akci na levé straně se před hranicí brankového území dostal k míči Čakvetadze a z dvaadvaceti metrů napřáhl, jeho skákavý pokus prosvištěl zhruba o půl metru vedle levé tyče. Hosté znovu zahrozili o tři minuty později.

Na hranici pokutového území zkusil štěstí Kvaracchelija a snažil se zamířit do levé šibenice, kterou minul opravdu jen o vlásek. Gruzie se dočkala zaslouženého vedení ve 32. minutě. Z pravého křídla odcentroval Kvaracchelija a krásně našel Niku Katčaravu, jenž přesnou hlavičkou zamířil přímo k protější konstrukci. Od tohoto momentu se hosté nikam netlačili a snažili se především koncentrovat na pozornou hru v defenzívě.

K žádné zásadní změně nedošlo ani po obrátce, Gruzínci mohli definitivně pečetit své vítězství přesně v polovině druhého dějství. Na levé straně odvedl pořádný kus práce Džighauri a pak vyslal střílený pas před branku, kde se nacházel Katčarava. Nicméně ten se do listiny střelců podruhé nezapsal, jelikož na míč těsně nedosáhl. Estonsko mohlo z ničeho nic prorazit v nastaveném čase a k překvapivému vyrovnání nemělo daleko.

Před brankářem Loriou došlo k obrovskému závaru, v nepřehledné situaci se nejlépe zorientoval Livak a byl na poslední chvíli zablokován. Balón nakonec skončil na kopačce Tenisteho, jenomže ani jeho slabá přízemní střela se až k Loriovi nedostala. Gruzie se v úterý pokusí navázat na tento úspěch proti asi největšímu konkurentovi o prvenství ve skupině ze Severní Makedonie, Estonci budou mít co napravovat v Arménii.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele