Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga B - skupina 4, 3. kolo
11.10.2020 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Fredrik Jensen (© AFP)

Finsko zvládlo roli favorita a skolilo zklamané Bulharsko

Finsko si po nedávném nevydařeném přátelském zápase na půdě Polska, kde inkasovalo hned pět branek, výrazně napravilo svou reputaci, v Lize národů urvalo své druhé vítězství v řadě a přiblížilo se na dostřel prvnímu Walesu, za kterým zaostává jen o jediný bod. Bulharsko ve skupině prohrálo celkově podruhé a i nadále se nachází na posední čtvrté sestupové pozici.

Hosté měli oproti svému soupeři bezpochyby nevýhodu v samotné přípravě na toto klání, neboť před pár dny museli podstoupit těžký barážový mač proti Maďarsku. Ne že by v Sofii herně natolik zaostali, výsledkově se jim ovšem hrubě nezadařilo a museli se z neúspěchu co nejrychleji dostat. Evidentně však doba na vzpamatování nebyla tak úplně dostatečná.

Domácí vstoupili do utkání aktivněji, ze dvou slušných možností se ale ještě vedení neujali, jelikož Taylorovu dělovku dokázal zlikvidovat brankář Lukov a v 17. minutě neuspěli ve svých příležitostech Pohjanpalo ani Pukki. Bulhaři mohli gólově udeřit až ve 38. minutě, jenže Despodov nezakončil nejlépe, a tak gólman Hradecky uhájil svůj prostor brány.

Celek ze Skandinávie zasadil dva přesné zásahy až po změně stran. Nejprve se na střeleckou listinu zapsal Taylor, k němuž se štěstím do vyložené pozice doputovala nepovedená střela Pukkiho, a Lukov už inkasování prostě nezabránil. V 67. minutě bulharského muže v rukavicích překonal též střídající Jensen, jenž pravačkou umístil balón ke vzdálenější tyčce.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele