Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga B - skupina 4, 4. kolo
14.10.2020 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Fredrik Jensen (© AFP)

Finsko i podruhé zdolalo Irsko a udrželo si solidní šanci na postup do Ligy A

Finsko potvrdilo úlohu favorita proti Irsku a znovu se přiblížilo k vytouženému postupu do elitní výkonnostní skupiny, na kontě má momentálně devět bodů a díky tomu se minimálně na několik hodin dostalo do čela skupiny 2 o dva body před druhý Wales, který se ještě dnes pokusí vrátit do čela tabulky na půdě Bulharska. Irové naopak ani ve svém čtvrtém utkání tohoto ročníku Ligy národů nevyhráli a jsou třetí se dvěma body o bod před Bulharskem.

Středeční utkání v Helsinkách nezačalo nijak ofenzívě a více jak pětatřiceti minut nebyla k vidění jediná vážnější příležitost. Teprve poté se mohl z ničeho nic prosadit kanonýr druholigového anglického Norwiche City Teemu Pukki, jenž obdržel skvělou kolmici do volného prostoru od Soiriho a z mírného úhlu mířil po zemi ke vzdálenější tyči, kterou zhruba ze šesti metrů minul pouze o několik decimetrů. Stejný hráč opět zahrozil v závěru první půle.

Tentokráte předvedl úchvatné sólo a nakonec napřáhl z hranice pokutového území, levou tyč vskutku netrefil o malý kousek. Hosté po změně stran ožili a po necelé hodině hry si vytvořili první nadějnou příležitost, ale Connollyho střele scházela potřebná razance a brankář Hradecky s ní neměl větší potíže. Vzápětí zahrozil na opačné straně střídající Niskanen, jenomže po dobré práci Pukkiho na levém křídle pálil z voleje o metr vedle bližší tyče.

Irsko mělo nejblíže ke skórování v 63. minutě. Před hranicí brankového území se zjevil zapomenutý Stevens a povedeným obloučkem olízl protější spojnici, ke kýženému gólu mu tak scházelo jen několik centimetrů. Domácí rozhodli o svém úspěchu za další tři minuty. Jedinou trefu tohoto utkání vsítil Fredrik Jensen, když se k němu po zmatcích v defenzívě protivníka odrazil balón a z pěti metrů ho okamžitě napálil do sítě.

Asi dvacet minut před závěrečným hvizdem vystřelil z dvanácti metrů Connolly, jeho razantní projektil směřující doprostřed branky výtečně zlikvidoval pozorný Hradecky. Domácí strážce si v 87. minutě poradil také s nepříjemnou hlavičkou Dohertyho, v nastaveném čase předvedl další klíčový zákrok proti prudkému hlavičkovému pokusu od nově příchozího Curtise a výsledek se tedy nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele