Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga A - skupina 3, 3. kolo
11.10.2020 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Francie s Portugalskem sehrály vyrovnanou šachovou partii

Kdo čekal gólové hody, ten se u největšího blockbusteru dnešního programu Ligy národů ošklivě spálil. Tohle byly dva týmy vedené dvěma starými pragmatiky, které se v první řadě měly zneutralizovat, a taky ukázkově zneutralizovaly. Skoro identické držení míče (51 % - 49 % pro Portugalsko) a na obou stranách naprosto stejný počet zblokovaných střel (4) i pokusů na bránu (3) a mimo ní (3); tak vyrovnaný zápas, jak to jenom bylo v jejich silách...

Didier Deschamps nakonec od počátku na rozestavení se třemi stopery nevsadil, ale jeho sázka na diamant či systém 4-3-1-2 úplně nevyšla. Krajní beci tolik nepodporovali útok, Pogbovi to vedle Rabiota s Kantém vyloženě nešlo, a Giroud s Mbappém se sami sobě spíš motali pod nohy než cokoliv jiného. Defenzivně to šlo, ale směrem dopředu vůbec ne.

Podobně na portugalské straně, kde svým výkonem asi nejvíc zaujal nestárnoucí Pepé, který v 37 letech ataky les Bleus odrážel podobně vzorně jako před čtyřmi lety ve finále zlatého Eura. Spolu s Nélsonem Semedem a Rúbenem Diasem dnes naprosto kralovali.

A jaké že šance vlastně stojí za zmínku? Popravdě sotva nějaké. V úplném závěru střídající Trincão krátce zadribloval a vyzval Ronalda, toho však excelentně vychytal Hugo Lloris a postaral se tak o skutečnost, že portugalská modla na Francii nadále nikdy v kariéře nevyzrála. Jinou velkou šanci Portugalska dříve vymazal z dějin Pepeho ofsajd, jinak by se už měnilo skóre.

Za Francii se měl prosadit minimálně Mbappé při částečně samostatném úniku na Patrícia, ale jeho lehký oblouček portugalský brankář výtečně přečetl a vystihl. Jinak Patrícia prověřila akorát jedna kroucená střela Griezmanna před přestávkou a dál už sotva něco.

Oba titáni a vítězové dvou posledních mezinárodních turnajů se tedy rozešli smírně, a pro Francii Didiera Deschampse dál platí, že jakmile vedle sebe od počátku nastoupí Kanté s Pogbou, nikdy neprohraje (19 výher, 6 remíz).

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Zajda

2:0

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Petr20

A ten Ronaldo jako proč nehrál?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele