Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga D - skupina 2, 1. kolo
05.09.2020 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Gibraltar si poradil se San Marinem a ve skupině 2 se dostal do vedení

V nejnižší výkonnostní skupině Ligy národů na sebe narazili asi dva vůbec největší trpaslíci celé evropské části a z těsného vítězství 1:0 se nakonec radoval mírně favorizovaný domácí Gibraltar, který tak lépe vykročil za vysněným postupem do Ligy C. Domácí výběr držel balón z více jak pětašedesáti procent a svého rivala dvojnásobně přestřílel, o svém úspěchu rozhodl gólem Greameho Torilly tři minuty před poločasovou přestávkou.

Úvodní čtvrthodina toho příliš zajímavého nenabídla, domácí si vzápětí vytvořili první slibnější možnost. Po přetaženém centru z křídla si naběhl ke vzdálenější tyči Walker a pokusil se překvapit střelou z ostrého úhlu, ale jeho projektil nakonec letěl těsně nad břevno. Gibraltar se v následujícím průběhu snažil zvyšovat tlak a do další možnost se probojoval ve 39. minutě, kdy nebezpečně hlavičkoval Britto.

Pas z pravé strany přistál právě na hlavě teprve devatenáctiletého obránce, jenž se v tísni snažil usměrnit míč z osmi metrů ke vzdálenější konstrukci, ovšem nakonec ji minul zhruba o dva metry. Mírný favorit se dočkal zaslouženého vedoucího gólu za další tři minuty. K přímému volnému kopu z úctyhodné vzdálenosti se postavil Walker a parádním obloučkem našel Torillu, jenž z hranice pokutového území nádherně zavěsil hlavou do levé šibenice.

Po změně stran se San Marino přeci jen snažilo přidat a zhruba po deseti odehraných minutách bylo blízko k vyrovnání. Na přesně načasovanou kolmici za obranu protivníka si naběhl Berardi a zjevil se v solidní palebné pozici, jenže zakončení mu příliš nevyšlo a balón skončil v boční síti. Hosté začali hrát s přibývajícím časem na stále větší riziko, avšak soupeřovu branku ne a ne ohrozit, naopak v závěrečné čtvrthodině mohli inkasovat podruhé.

Nejprve mohl definitivně rozhodnout Britto, když si naběhl na hodně dlouhou přihrávku a stanul až sám před gólmanem Benedettinim, nicméně ten proti jeho ráně zblízka předvedl fantastický zákrok. V 83. minutě byla k vidění vůbec poslední možnost nedělního klání, tentokráte po další standardní situaci hlavičkoval aktivní Walker a protější tyč vskutku minul jen o několik centimetrů.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele