Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga B - skupina 4, 6. kolo
18.11.2020 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Irsko se po bezbrankové remíze s Bulharskem udrželo v Lize B

V závěrečném utkání čtvrté skupiny druhé výkonnostní kategorie mezi Irskem a Bulharskem nakonec vítěz znám nebyl, domácí reprezentace uhrála s houževnatým protivníkem nerozhodný výsledek 0:0 a udržela se v Lize B. V tabulce obsadila třetí místo se třemi body, hosté taktéž bez jediného vítězství v šesti odehraných utkáních skončili poslední čtvrtí se dvěma body a v nadcházejícím ročníku Ligy národů je čeká jen Liga C.

Středeční duel byl ze statistického pohledu velmi vyrovnaný, nicméně více vyložených možností si přeci jen vypracovali svěřenci trenéra Stephena Kennyho. Ta první se zrodila krátce po odehrané čtvrthodině, kdy na pravém křídle zabojoval Curtis a svým tečovaným centrem hledal u vzdálenější tyče nabíhajícího Collinse, jenž ve skluzu na míč těsně nedosáhl. Krátce po půl hodině hry zahrozil na opačné straně Iliev.

Toho krásnou kolmicí vysunul Ivanov, ovšem hostující záložník si předkopl balón až příliš daleko a nadějnou možnost proto zazdil. Zhruba deset minut před přestávkou se postavil k přímému volnému kopu z dobrých třiceti metrů Brady a svou dělovkou pořádně vystrašil brankáře Lukova, který s vypětím všech sil odvrátil balón do strany. Ihned na to po nadýchaném pasu Horgana hlavičkoval z pěti metrů Collins a mířil příliš vysoko.

Domácí se mohli dostat do vedení zhruba deset minut po výměně stran. Na pravé straně vymyslel nádherný přízemní centr O'Shea a v šestnáctce protivníka se opět uvolnil aktivní Collins, jenž z první napálil míč těsně vedle bližší konstrukce. Ani ne o minutu později se zcela zapomenut před Lukovem ocitl Curtis, nicméně své zakončení uspěchal a z hranice pokutového území přestřelil hostující branku.

Bulharsko spálilo svou největší příležitost v 66. minutě po rohovém kopu z levé strany. Balón totiž propadl až k volnému Dimitrovovi, který v tisíciprocentní šanci neuvěřitelně vyhořel a z pěti metrů poslal míč těsně nad horní tyčku. Za další dvě minuty předvedl smělý individuální průnik Brady a poté zkusil štěstí z dvaadvaceti metrů, ale svým projektilem pouze orazítkoval břevno. Irsko si ve zbývajícím průběhu již pohlídalo potřebný výsledek a svého konkurenta prakticky k ničemu nepustilo.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele