Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - skupina 3, 3. kolo
11.10.2020 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Kosovo doma podlehlo Slovinsku a potvrdilo bídnou formu

Kosovská fotbalová reprezentace prožívá nešťastné období. Tři dny po neúspěchu v semifinále play-off o Euro se Severní Makedonií prohrála také v Lize národů se Slovinskem a v dalším průběhu soutěže ji bude pravděpodobně čekat boj o udržení ve skupině s Moldavskem.

Švýcarský trenér Kosova Bernard Challandes neměl k dispozici nejlepšího střelce reprezentace a největší hvězdu Vedata Muriqiho, který zůstal v Římě, neboť se zotavuje ze zranění a navíc měl pozitivní test na koronavirus. Útočnou hvězdu postrádali také Slovinci, Andraž Šporar sice dorazil na reprezentační sraz, ale kvůli zranění stehenního svalu jej zase opustil.

Jakoby právě absence útočných es nastínila charakter utkání, ve kterém se hráči starající se o ofenzivní akce příliš nepředvedli. V úvodu utkání byli aktivnější hosté, ale kromě střel Kurtiče a Lovriče mimo bránu nic významného nepředvedli.

K první velké šanci došlo až ve 22. minutě a hned byla gólová. Verbič měl dostatek prostoru při protiútoku a zatáhl míč až do poloviny hřiště, kde přesnou průnikovou přihrávku mezi třemi obránci vyslal do samostatného úniku Vučkiče, který střelou k tyči překonal brankáře Muriče.

Vstřelená branka přinesla Slovincům klid na kopačky, a naopak domácí se na polovině soupeře hodně trápili a nedokázali si vypracovat slušnou šanci. Když už se po půlhodině hry povedla Kosovu kombinace, zazdil ji nepřesným zakončením Zeneli. O pár minut později stejný muž nevyzrál svou střelou z přímého kopu na brankáře Oblaka. Stejně neúspěšný proti slovinskému kapitánovi byl se svou střelou i Paqarada a také Celinův dalekonosný pokus ztroskotal na Oblakovi.

Po změně stran byly kosovské útočné snahy ještě horší než v prvním poločase a dobře bránící hosté ukazovali skulinky pouze při rohových kopech, ze kterých však také žádná větší šance nevyplynula. Podobně neefektivní před brankou soupeře bylo i Slovinsko, a tak je Kosovo po domácí prohře 0:1 prakticky odsouzeno k boji o udržení ve skupině. Slovinsko se naopak tříbodovým ziskem vyrovnalo Řecku, se kterým si to s největší pravděpodobností rozdá o postup.

Autor: Martin Jedlička / uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Zajda

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele