Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - skupina 1, 1. kolo
05.09.2020 18:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Černá Hora díky dvěma zásahům Jovetiče veze tři body z Kypru

Černá Hora naplnila papírové předpoklady na kyperské půdě a díky dvěma brankám kanonýra Stevana Jovetiče ve druhém poločase zvítězila po výsledku 2:0. Utkání bylo ze statistického pohledu prakticky vyrovnané, ovšem favorizovaní hosté si vytvořili více vyložených možností a po zásluze získávají nesmírně cenné tři body. Jovetič se poprvé prosadil přesně po odehrané hodině, druhou rozhodující trefu přidal o necelou čtvrthodinu později.

Nejprve ve 12. minutě po nepříliš povedeném rohovém kopu vracel míč před branku jeden z hostujících hráčů a ve velmi slibné pozici se dostal k hlavičce, jenomže míč nenasměroval úplně nejlépe a mířil o kousek vedle levé konstrukce. Černohorci opět zahrozili za další čtyři minuty a znovu to bylo po rohovém kopu. Na zadní tyči stanul ve vyložené příležitosti Bakič, avšak ani jeho hlavičkový pokus se mezi tři tyče nevešel.

Pak se hra vyrovnala a na obou soupeřích bylo znát, že ani jeden nechce udělat chybu. Až do konce úvodního dějství se nic zásadního nestalo a obrázek hry příliš neměnil ani po změně stran. Rozhodující okamžik nastal v 60. minutě, kdy se prosadil třicetiletý kanonýr francouzského Monaka Jovetič. Na levou stranu pokutového území obdržel výtečnou kolmici Raspopovič a zpětnou nahrávkou uvolnil právě Jovetiče, jenž zblízka snadno rozvlnil síť.

Domácí se od tohoto okamžiku snažili přidat a blízko k vyrovnání měli zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Po hezké přízemní kombinaci přelstil ofsajdovou past Tzionis a utíkal směrem k brankáři Mijatovičovi, ale ve vyložené možnosti selhal a o pár decimetrů minul vzdálenější tyč. Kypr byl za tuto neproměněnou šanci potrestán za další dvě minuty, to totiž Jovetič pojistil náskok Černé Hory.

Haksabanovič přihrál pod sebe na levé straně, Jovetič se pak opřel do balónu z více jak pětadvaceti metrů a ten i díky teči hlavou od jednoho z bránících hráčů zapadl přesně pod břevno, brankář Kyriakides se stačil pouze ohlédnout. Ve zbývajícím průběhu již k ničemu nebezpečnému nedošlo, Černá Hora v úterý přivítá konkurenční Ázerbájdžán a Kypr se představí na půdě podceňovaného Lucemburska.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele