Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - o udržení - odvety
29.03.2022 18:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
 

Reportáž

Kypr i v deseti přehrál Estonsko 2:0 a udržel se v Lize C

Kypr si i přes nepřesvědčivý výkon v Tallinnu přivezl do odvety nadějnou bezbrankovou remízu a nyní v odvetě dal zapomenout na dlouhodobě špatnou produktivitu, když dokázal zdolat konkurenční Estonsko po výsledku 2:0. Od začátku druhého poločasu sice musel dohrávat bez vyloučeného Danila Spoljariče, nicméně i přesto přidal druhou uklidňující trefu a následně uhájil dvoubrankový náskok až do samotného konce.

Kypřané se tedy v Lize národů udrželi ve třetí výkonnostní kategorii, zatímco pobaltský výběr spadl o patro níže do nejnižší ligy D. Domácí navíc přerušili svou šňůru deseti zápasů bez vítězství, ke kterému ho nasměroval již po necelých dvaceti odehraných minutách Marinos Tzionis. Mladý záložník amerického Kansasu City se elegantní kličkou propracoval až před hranici šestnáctky a svou náramnou dělovku usměrnil přímo do pravé šibenice.

Estonsko se v žádném případě nechtělo vzdát a necelých deset minut před přestávkou mělo blízko k vyrovnání, jenomže prudká hlavička Sinjavskiho se mezi tři tyče nevešla. Svěřenci trenéra Nikose Kostenogloua si výrazně zkomplikovali svou situaci ihned po změně stran, neboť Spoljarič po první žluté kartě ze 43. minuty nešetrně atakoval Pierose Sotirioua a portugalský rozhodčí Artur Soares Dias ho po druhé žluté kartě předčasně poslal do sprch.

Domácí však tento moment nepoložil a i v početní nevýhodě rozhodli o svém úspěchu v 51. minutě. Sotiriou využil parádní spolupráce svých spoluhráčů a po finální nahrávce od Papoulise zamířil přesně k levé konstrukci. Estoncům mohla svitnout naděje na záchranu v polovině závěrečné části, ale když brankář Michael vytáhl fantastický zákrok proti ráně zblízka v podání Sorgy, tak se pak až do závěrečného hvizdu vůbec na nic nezmohli.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele