Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - skupina 1, 5. kolo
14.11.2020 18:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Kypr má první výhru v Lize národů, Kastanos dvěma góly setnul Lucembursko

Kypr pod velením trenéra Johana Walema získal své první vítězství a oživil své naděje na udržení se v céčkové lize. V tabulce zatím i tak stále okupuje poslední čtvrtou příčku, která znamená pouze dodatečnou baráž o nesestup do Ligy D. Lucembursko naopak utrpělo ztrátu, díky které přišlo o vedoucí pozici, neboť Černá Hora aspoň bodovala s Ázerbájdžánem.

V minulých měsících velmi kritizované mužstvo Kypru perfektně využilo sokovo vyloučení a téměř dvě třetiny času trvající přesilovku zužitkovalo k obratu. Lucemburčané, kteří nedávno neprožili vůbec povedený mač proti Rakousku v rámci přátelského měření sil, tak zaznamenali celkově svou druhou porážku v Lize národů, v níž usilují o prvenství ve skupině.

Přitom v Nikósii se pro svěřence kouče Luca Holtze začalo toto střetnutí vyvíjet velmi dobře. Už v 5. minutě se v soupeřově vápně dobře zorientoval Muratovic, který zamířil mezi nohy brankáře Demetrioua, a ačkoli se ještě bránící Kousoulos snažil míč odvrátit do bezpečí, nasměroval ho pouze do vlastní brány. Kypr se každopádně stačil vzpamatovat ve 34. minutě.

Útočník Ilia vlétl do šestnáctky s cílem ohrozit lucemburskou branku, zezadu ho nicméně stáhl k zemi Selimovic, a nejenom že finský sudí Gestranius nařídil pokutový kop ve prospěch domácích, hostující stoper zároveň viděl nevábnou červenou kartu. K penaltě se poté postavil Kastanos, který přesnou střelou o tyčku překonal marně se natahujícího Morise.

Po obrátce působili Kypřané přece o něco nebezpečnějším i aktivnějším dojmem směrem dopředu a nakonec urvali tři body na svou stranu. V 50. minutě se ještě gólově neprosadil Pittas, jehož pokus svýma nohama vyrazil do zámezí připravený Moris, v 70. minutě ale již nestačil na Kastanosovo zakončení, jehož svým parádním pasem za obranu uvolnil Ilia.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele