Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga D - skupina 1, 4. kolo
13.10.2020 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Malta zaskočila Lotyšsko, výhru jí zařídil v závěru Steve Borg

Lotyšsko ukončilo svou sérii čtyř remíz, které stihlo posbírat od září. Že by však zrovna tuhle šňůru chtělo přerušovat domácí porážkou s Maltou, to se říci rozhodně nedá. Výrazně si tak zkomplikovalo situaci ve skupině, v níž tak Faerské ostrovy ve večerním klání s Andorrou můžou udělat výrazný krok k prvenství v tabulce a finálnímu postupu do céčkové ligy.

Když se oba týmy střetly v roce 2010 a 2011 v rámci kvalifikace na evropský šampionát, zvládli Lotyši oba duely bez větších problémů. Dohromady vsítili čtyři branky a ani jednu neinkasovali. Jenomže v nynější Lize národů napsali úplně jiný příběh. Ani v jednom případě svého protivníka neporazili a jejich čekání na vítězství v této soutěži se opětovně protáhlo.

Malta, vedená ani ne rok italským stratégem Devisem Mangiou, jenž spoléhá na novou nastupující generaci, kterou se nebojí poslat do boje i bez zkušeného matadora Michaela Mifsuda, se v Rize favorita tohoto souboje nikterak nezalekla. A trochu s podivem například držela více času míč na svých kopačkách. Své odměny se nakonec dočkala až v závěru.

Svěřenci trenéra Dainise Kazakevičse mohli udeřit už po pár sekundách hry, nicméně Davis Ikaunieks nenasměroval míč mezi tři tyče. Ve 33. minutě zahrozilo Lotyšsko prostřednictvím Robertse Savalniekse, ovšem jeho zakončení stačil polapit gólman Henry Bonello. Ve 38. minutě se objevil ve slušné příležitosti Marcis Ošs, jeho hlavičku ale Henry Bonello řešit nemusel, neboť míč skončil mimo.

Jestli domácí působili nebezpečněji v první půli, pak Malta hrozila více v té druhé. V 52. minutě selhal v koncovce Ryan Camenzuli, jehož perfektně vychytal Pavels Šteinbors, o pět minut později lotyšský brankář lapil též střelu Luka Gambina. V sedmé minutě nastavení si však již neporadil se standardkou Stephena Pisaniho, jenž svým centrem z levé strany našel přesně hlavičkujícího Steva Borga.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele