Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga B - skupina 3, 2. kolo
06.09.2020 18:00 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Mário Fernandes (© AFP)

Maďarsko zabralo příliš pozdě a s Ruskem těsně prohrálo

Rusko se ujalo první pozice ve skupině a hodně mu k tomu pomohlo dnešní vítězství nad domácím Maďarskem. Obecně to bylo hodně dramatické a atraktivní utkání, v němž jsme viděli hned pět branek. Těsně se radovali právě Rusové.

Rusové byli jasným favoritem utkání a prakticky od prvních chvil svou roli dokonale plnili. Maďarsko, ač hrálo doma, nepouštěli do větších šancí, a naopak sami diktovali tempo hry. Hosté mohli vést vlastně už od páté minuty. Dzjuba skvěle prodloužil míč za sebe, kde pohyb nezvládl Attila Szalai a Anton Mirančuk se tak ocitl prakticky sám před bránou. Jenže trochu zaskočeně nasměroval míč těsně vedle tyče!

Moc mu to vadit nemuselo, protože z další šance už se nemýlil. Daler Kuzjajev dostal na levé straně skvělou přihrávku do běhu a naservíroval míč na střed vápna. Tam si seběhl právě jeden z populárních bratří Mirančukových a nemýlil se - 1:0 pro favorita.

Rusové měli velmi dobře našlápnuto ke třem bodům a ještě veseleji v jejich táboře bylo po půlhodině hry. První centr sice maďarská obrana úspěšně odvrátila, jenže prakticky hned poté přišel další. Andrej Semjonov vybojoval míč zády k bráně a posunul jej na Magomeda Ozdojeva, který nechytatelnou ranou z první zvyšoval už na 2:0 pro Rusy.

Zkrátka ideální první půle, říkali si asi hosté v šatně během pauzy. A vzápětí to bylo ještě lepší, protože i start do půle druhé se Rusům povedl na výbornou. Opět u toho byl Daler Kuzjajev, který tentokrát centroval z pravé strany. Tam viděl nabíhajícího Artjoma Dzjubu, který míč zpracoval a místo střely nesobecky posunul na Mária Fernándese. Naturalizovaný Rus neměl se zakončením potíže a zvýšil už na rozdíl tří branek.

Rusové si zřejmě mysleli, že jsou na koni a nic je z jeho hřbetu nemůže sesadit. Jenže to se přepočítali. Maďaři jsou národ temperamentní a bojovný, což během dnešního klání několikrát dokázali. Minimálně dvakrát. V 62. minutě totiž chybovala taky ruská defenziva, Kalmár poslal brilantní pas právě za záda obránců a nabíhající Roland Sallai nádherným obloučkem překonal brankáře Šunina!

A rázem bylo o co hrát. Maďaři náhle chytili druhý dech a najednou jich bylo plné hřiště. Ruský celek se trochu zarazil a nebyl schopen se z tlaku Maďarska vymanit. Dvacet minut před koncem to bylo ještě mnohem větší drama, protože Maďarsko se dotáhlo na rozdíl jediné branky. Dominik Szoboszlai poslal centr z levé strany na zadní tyč, kde vyhrál hlavičku Barnabás Bese. Na zadní tyči už to měl Nemanja Nikolić hodně jednoduché a slavil druhou branku. Víc už ale domácí hráči nedokázali a s Ruskem tak těsně prohráli. Zabrali až příliš pozdě.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele