Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga B - skupina 3, 5. kolo
15.11.2020 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Maďarska (© AFP)

Srbsko remizovalo v Maďarsku, i tak je blízko sestupu

Srbsko nezískalo v Lize národů ani na pátý pokus své první vítězství, v Maďarsku ovšem alespoň uhrálo bod a zachovalo si naději na udržení v béčkové lize. Situace je pro něj ovšem značně komplikovaná, neboť nemá nic ve svých rukou. Na závěr totiž bezpodmínečně potřebuje porazit doma Rusko a zároveň také doufat, že Turecko prohraje na půdě Maďarska.

Mužstvu z Balkánského poloostrova hraje do karet pouze jedna jediná skutečnost, a to že s Turky, kteří okupují aktuálně třetí příčku, mají lepší vzájemné zápasy, neboť na jejich hřišti vsítilo v říjnovém vzájemném klání dvě branky v kontextu úvodní zářijové bezgólové plichty. Jinak by byly jeho šance na zachování příslušnosti v Lize B definitivně a nadobro zmařeny.

Domácí v tabulce třetí skupiny zůstali na druhé příčce, měli každopádně možnost posunout se do průběžného vedení, jenže k předskočení Ruska potřebovali zvítězit. Tyhle ambice jim ale výrazně narušil Radonjić v 17. minutě, který po přihrávce Joviče vlétl do šestnáctky, tam na chvilku zakličkoval a pak nasměroval míč na bližší tyčku za bezmocného gólmana Dibusze.

Ve 23. minutě se snažil z přímého kopu vyrovnat stav Szoboszlai, jenomže jeho pokus byl příliš slabý na to, aby ohrozil brankáře Dmitroviče. Ve 31. minutě již Szoboszlai zahrozil v rámci standardky daleko více, nicméně k opravdové úspěšné odpovědi došlo až o osm minut později, to když Kalmár po bleskovém ťukesu s Nikolicem z vyložené pozice snadno zacílil.

Ve druhém dějství byli Srbové směrem dopředu těmi nebezpečnějšími, v koncovce se jim ale nedařilo podle představ. V 71. minutě ostře vypálil Radonjić, jeho dělovka ovšem skončila mimo bránu, v 81. minutě se pokoušel Jović překonat Dibusze, leč ani on neseřídil svá mířidla správně, a v 87. minutě Joviče z blízkosti vychytal reflexivně na poslední dobrou Dibusz.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele