Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga D - skupina 1, 2. kolo
06.09.2020 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Malta neudržela vedení proti Lotyšsku a rozešla se s ním smírně v poměru 1:1

Malta v úvodním utkání nového ročníku Ligy národů sahala po senzaci na Faerských ostrovech, kdy ještě v 86. minutě vedla, ovšem kvůli naprosto nezvládnutému závěru odjížděla domů s porážkou 2:3. Nyní proti Lotyšsku sice poprvé bodovala, na druhou stranu s remízou 1:1 zřejmě nebude příliš spokojena. Se svým protivníkem držela krok po celých devadesát minut a díky své bojovnosti neměla k vítězství až zase tak daleko.

Domácí výběr zůstává ve čtvrté výkonnostní kategorii ve skupině 1 na třetím místě s jediným bodem na kontě, celek z východu Evropy podruhé v řadě remizoval a je druhý se dvěma body, za suverénními Faerskými ostrovy momentálně zaostává již o propastné čtyři body. Svěřenci trenéra Devise Mangii vstoupili do nedělního střetnutí mnohem aktivněji a v úvodní čtvrthodině si vytvořili dvě obrovské možnosti, z té druhé se navíc dostali do vedení.

Nejprve v 9. minutě stanul v pokutovém území protivníka Matthew Guillaumier a přízemním pokusem se pokusil překonat brankáře Steinborse, jenomže ten si dokázal poradit a balón skvěle vykopl daleko od své branky. Přesně o šest minut později se Malta přeci jen mohla radovat z kýženého gólu, neboť na pravém křídle utekl všem Mbong a přihrávkou k přední tyči vyzval ke skórování Kyriana Nwoka, jenž zblízka zamířil do bližšího spodního rohu.

Lotyšsko od tohoto okamžiku přeci jen ožilo a srovnat mohlo za další tři minuty. Ikaunieks si po krásné kolmici za defenzívu rivala všiml lehce vyběhnutého gólmana Bonella a snažil se ho chytře přelobovat, avšak jeho pokus zaplachtil těsně nad břevnem. Hosté se vrátili do hry o tříbodový zisk ve 25. minutě, kdy se nebezpečně zahraný rohový kop z levé strany odrazil od kolene bránícího Guillaumiera a k jeho smůle skončil v síti.

Mírný favorit tohoto duelu mohl otočit vývoj pět minut před poločasovou přestávkou. Famózní průnikovou nahrávku převzal Raimonds Krollis a zcela osamocen se hnal vstříc k Bonellovi, nicméně z mírného úhlu ho trestuhodně nepřekonal. Ve druhém dějství se po vyložených možnostech doslova slehla zem a oba soupeři hráli opatrněji. Jedinou vážnější příležitost neproměnil v 84. minutě Ikaunieks, když si svou dělovkou z hranice šestnáctky nepřišel na brilantního Bonella.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat
veikko

To Lotyšsko je úplně v řiti Za 2 zápasy s tím nejhorším, co v Evropě lze potkat, mít 2 body za remízy a jediný gól si musí vstřelit soupeř sám. To je suverénně nejhorší sešup kterékoli reprezentace v historii, až je to smutné.

Reagovat
Elmas

Ja viděl většinu jejich zápasu s Andorrou a tam to byla bída, byla to úroveň tak druholigového českého klubu. Pak jsem je ještě viděl hrát loni na podzim doma s Rakouskem, konkrétně asi 15 posledních minut. Tam mi zas přišlo, že hráli pěkně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele