Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga B - skupina 1, 4. kolo
14.10.2020 20:45 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Ullevål, Oslo

Reportáž

Norové slaví vlastní branku Dallase (© AFP)

Norsko díky vlastenci těsně vyhrálo nad Severním Irskem

Norsko mělo dobře našlápnuto k výhře prakticky celý zápas a svého soupeře jasně přehrávalo, přesto ale Severní Iry skolil až vlastní gól.

Severní Irové před sebou měli velmi náročný úkol, protože zastavit nebo aspoň zpomalit ofenzivu Norska není v těchto dnech vůbec nic jednoduchého. Brankář Peacock-Farrell si byl jist, že dnes musí vytáhnout několik dobrých zákroků, aby udržel své spoluhráče ve hře o body. Hlavní hrozbu samozřejmě představovalo duo Ødegaard - Håland. A potvrdilo se to hned od začátku utkání.

Norům stačilo necelých 100 vteřin na to, aby kmenový hráč Realu Madrid oslovil kmenového hráče Borussie Dortmund a vyslal jej do šance. Håland si poradil mazácky, i když brankář Peacock-Farrell jeho akci přeci jen trochu zbrzdil. Tím dal šanci Flanaganovi, aby míč odkopl doslova z brankové čáry! Ze strany hostí to byly spíš takové matné náznaky. Jako když ze střední vzdálenosti vyzkoušel pozornost Hansena Evans, který však mířil nad.

V 19. minutě se ke slovu dostal útočník Magennis, který už byl ve vápně a měl chvíli času na střelu. Jeho pokus mířil do sítě a brankář André Hansen musel ukázat opravdu hodně hbitý reflex, aby míč dokázal vyrazit mimo. Pár minut před koncem už to vypadalo, že se do zakončení dostane Nor s netradičním jménem Joshua King, jenže nakonec mu nevyšel krok a jeho střela vypadala spíš jako malá domů. Håland každopádně ukazoval, že rozhodně není jen kladivo do vápna, ale že umí najít prostor pro mnoho svých spoluhráčů.

Pár minut po změně stran dostal krásnou průnikovou nahrávku mezi beky Joshua King, zpracoval si ji už ve vápně a vypálil na zadní tyč, jenže brankář Peacock-Farrell skvěle zasáhl a míč dokázal vyrazit! Delší dobu bylo jasné, že dřív nebo později Norové tu obranu ostrovanů nakonec prolomí. A hosté jim k tomu vlastně sami pomohli.

V 67. minutě totiž záložník Martin Ødegaard rozehrál rohový kop tak dobře, že trochu zmatečně působící Stuart Dallas zasáhl tím nejnevhodnějším způsobem. Poslal balon za záda svého vlastního brankáře a Norsko vedlo jedna nula!

Dál to vypadalo, jako by Severní Irové neměli vůbec síly vzdorovat soupeři a spíš jen odevzdávali míče.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat
berliner

Norove bohuzel vyhrajou tip 4:1 nebo 4:2

Reagovat
smazaný uživatel

2,5+

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele