Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga A - skupina 1, 4. kolo
14.10.2020 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

V režii Lewandowského. Dvěma góly a asistencí řídil výhru Polska nad Bosnou a Hercegovinou

Po utkání s Itálií nebylo vůbec jisté, zda do utkání s Bosnou a Hercegovinou bude moci zasáhnout největší domácí útočná zbraň Robert Lewandowski, který měl pochroumaný kotník. Nakonec ho ale kouč Jerzy Brzeczek mohl zařadit do své sestavy, Polsko i díky jeho dvěma přesným zásahům vyhrálo v Lize národů podruhé a dostalo se samého čela tabulky.

Hostující lodivod Dušan Bajevič po neúspěšné baráži o EURO 2020 proti Severnímu Irsku oznámil svou rezignaci, která bude platná po skončení Ligy národů, a svůj tým tak vedl v jednom ze svých posledních klání. To se mu ovšem výsledkově nijak nevydařilo a své ani ne roční působení u bosensko-hercegovského mužstva bude moci vylepšit až během listopadu.

Už v září se podařilo Polákům v Zenici potvrdit roli favorita proti soupeři, který do této chvíle neprohrál ani s Itálií, ani Nizozemskem. Avšak se středoevropským celkem Bosna a Hercegovina jednoduše tahala za kratší konec, a to v obou případech. Nutno podotknout, že nyní ve Vratislavi předvedla asi svůj vůbec nejhorší výkon v rámci měření sil této soutěže.

Je pravda, že celé utkání hodně ovlivnila rychlá červená karta, kterou obdržel už po patnácti minutách bránící Ahmedhodžič, jenž se v nároďáku mimochodem teprve rozkoukává. Poté, co se Klich snažil vysunout svou přihrávkou Lewandowského, zatáhl hostující stoper za záchranou brzdu a za zmaření zjevné brankové možnosti se pakoval předčasně ze hřiště.

Přesilovku hodlal co nejdřív využít Lewandowski, jehož sokova defenzíva marně hlídala na uzdě. Ve 22. minutě však selhal v koncovce a bránu pouze přestřelil, ve 30. minutě svým technickým pokusem orazítkoval jen brankovou konstrukci. Ve 40. minutě už nicméně Lewandowski přece rozvlnil síť, to když z šestnáctky snadno využil pobídky od Jóžwiaka.

Do půle Polsko přidalo další pojišťující branku. Samozřejmě u gólové akce nesměl chybět Lewandowski, jenž svým obloučkem našel hlavu Linettyho, a ten zamířil ke vzdálenější tyčce. Krátce po přestávce bylo o vítězi tohoto klání definitivně rozhodnuto. Klich zleva našel ve vápně na hraně ofsajdu balancujícího Lewandowského, jenž uklidil míč pod břevno.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele