Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga A - skupina 3, 1. kolo
05.09.2020 20:45 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Dries Mertens (© AFP)

Portugalci si proti chorvatským vicemistrům světa s chutí zastříleli

Historicky první vítěz Ligy národů - výběr Portugalska, vstoupil do dalšího ročníku vítězstvím a ne ledajakým. Portugalsko bez Cristiana Ronalda změřilo síly s finalistou světového šampionátu Chorvatskem a z této konfrontace vyšlo jako jednoznačný vítěz.

Portugalsko-chorvatský duel byl zlatým hřebem sobotního večera, vždyť proti sobě stanuli obhájci evropského titulu i prvního ročníku Ligy národů na jedné straně a vicemistři světa na straně druhé. Největší hvězdy však scházely, Cristiano Ronaldo i Luka Modrić v nominaci vůbec nefigurovali.

V Portu byli od začátku aktivnější domácí fotbalisté, kteří poprvé výrazně zahrozili v 19. minutě, kdy se výborně uvolnil Cancelo a střelou donutil k zákroku Livakoviće. O chvíli později pálil do břevna Félix a vzápětí Pepeho hlavičku zlikvidoval Livaković. Portugalský tlak po půlhodině hry gradoval, ale domácí dál spalovali. Dalším v pořadí byl střílející Guerreiro. Úvodní gól visel ve vzduchu a nakonec se nerozhodný stav přeci jenom měnil. Ve 41. minutě potáhl balón na střed vápna Joao Cancelo a lehkou střelou přímo do horního rohu nedal Livakovićovi šanci.

Portugalské vedení bylo zcela zasloužené, domácí celek navíc ve druhém poločase pokračoval v aktivitě a v 58. minutě Diogo Jota zvyšoval na 2:0. Naprosto bezzubí Chorvati se k Lopesovi vůbec nedostávali. Utkání bylo plně v režii Portugalců a ti dvacet minut před koncem zvyšovali už na rozdíl tří branek. João Félix vyzkoušel střelecké štěstí, Livaković zaváhal a střelu na střed branky za svá záda propustil.

Chorvatům byla nakonec přána alespoň čestná branka. V nastavení se za portugalskou defenzivní linií objevil Bruno Petković a snížil. Konečné slovo ale měli Portugalci. Fernandesův rohový kop zasáhl Pepe a na zadní tyči ho doklepl do branky André Silva. Portugalci zdemolovali Chorvaty vysoko 4:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele