Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga B - skupina 1, 2. kolo
07.09.2020 20:45 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Rumunská radost (© AFP)

Po přestřelce v Rakousku se radují Rumuni

Hned pět gólů a pořádné drama přineslo utkání druhého kola Ligy národů mezi Rakouskem a Rumunskem. Domácí sice díky Baumgartnerovi dokázali zareagovat na gól Alibeca, avšak po dalších trefách Grigoreho a Maxima už jen Onisiwo snížil na konečných 2:3.

Hned z první větší šance padl gól. Coman postupoval s balónem středem hřiště, poté na vápně přiťuknul Denisi Alibecovi, jehož přízemní rána levačkou se odrazila od tyče a skončila za brankovou čarou. V desáté minutě mohlo být srovnáno, Hinteregger však po centru hlavičkoval jen do břevna.

Co se nepovedlo jemu, to zvládl po čtvrthodině Christoph Baumgartner. Dlouhý balón za obranu vracel Lainer hlavou do nebezpečného prostoru, kde už se Baumgartnerovi povedl volej a střelou o zem rozvlnil síť. Další gól mohli Rakušani přidat vzápětí, jenže Schlager tváří v tvář gólmanovi selhal a Tatarusana napálil.

Ačkoliv domácí měli více ze hry, do vedení se po přestávce dostali Rumuni. Po trestném kopu prodloužil Chiriches hlavou na Dragose Grigoreho, jenž měl dost času na zpracování balónu a z druhého doteku jej poslal do brány. Velká chyba rakouské obrany. Brzy to mohlo být o dva góly, avšak míč proletěl těsně vedle Schlagerovi svatyně.

Přeci jen se ale Rumuni dostali do trháku. Posch trestuhodným způsobem zkazil rozehrávku a dostal Alexandra Maxima do velké šance. Ten si s ní poradil na jedničku a velmi vysokým lobem přehodil gólmana. 1:3. Branku naděje vstřelili domácí v osmdesáté minutě. Autor první branky Baumgartner našel z přímého kopu hlavu Karima Onisiwa, jenž dokázal protlačit míč za brankářova záda.

Víc se toho ovšem na hřišti nestalo a Rumuni tak pronikli do čela skupiny, kterou vedou se čtyřmi body. O bod za nimi je Rakousko spolu s Norskem, na posledním místě se nachází Severní Irsko.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, fullmatchesandshows.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele