Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - skupina 3, 4. kolo
14.10.2020 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Řecko na Kosovo nevyzrálo a v boji o postup do Ligy B kleslo za Slovinsko

Řecko nepotvrdilo úlohu jasného favorita proti trápícímu se Kosovu a i přes jasnou území převahu skórovat nedokázalo. V dosavadním průběhu Ligy národů si sice udrželo neporazitelnost, ale s pouhým bodem rozhodně spokojeno nebude. V tabulce skupiny 3 kleslo na druhou pozici s osmi body o dva body za vedoucí Slovinsko. Kosovo se osamostatnilo na třetí příčce se dvěma body, před posledním Moldavskem má náskok jednoho bodu.

Hosté ani napočtvrté vyhrát nedokázali, ovšem nerozhodný bezbrankový výsledek v Aténách jistě budou považovat za nesmírně cenný zisk. Domácí výběr si vytvořil první větší možnost po necelé čtvrthodině hry, kdy po nadýchaném centru z levého křídla vyskočil nejvýše do vzduchu Mantalos a ze středu pokutového území minul horní tyčku o pár decimetrů. Vzápětí byl ve prospěch mírného favorita nařízen pokutový kop.

Po přistrčení Herolinda Šaly na Limniose totiž ukázal na penaltový puntík izraelský rozhodčí Reinshreiber a následnou obrovskou možnost chtěl zužitkovat tradiční exekutor Bakasetas. Ten vypálil k pravé konstrukci, avšak brankář Murič jeho úmysl přečetl a balón famózně odvrátil ke svým spoluhráčům. Hostující strážce znovu zazářil ve 21. minutě, tentokráte brilantně zneškodnil rychlý únik kanonýra Pavlidise po pravém křídle.

Domácí v žádném případě nepolevovali v aktivitě a krátce po půlhodině hry si vytvořili další slibnou příležitost, jenomže pohotová střela z bezprostřední blízkosti letěla o kousek mimo prostor tří tyčí. Hosté mohli z ničeho nic udeřit ani ne šedesát sekund po změně stran, kdy se protlačil až před gólmana Vlachodimose rozběhnutý Lirim Kastrati, nicméně v rozhodujícím momentu byl vytlačen do ostrého úhlu a na domácího strážce si proto nepřišel.

Pak se hra přeci jen srovnala a domácí marně dobývali defenzívu houževnatého rivala. V 59. minutě se odrazil míč na kopačku Zecy, ale ten váhal se zakončením tak dlouho, až byl nakonec zablokován. Kosovo mohlo vsítit rozdílovou trefu zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem po obrovském závaru před Vlachodimosem, po sérii několika střel zabránil inkasované brance až Tzavellas skvělým obranným zákrokem na brankové čáře.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
olymp

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele