Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - skupina 3, 3. kolo
11.10.2020 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Řecko si podle očekávání poradilo s houževnatým Moldavskem

Řecko na domácí půdě v Aténách dokázalo potvrdit úlohu favorita proti outsiderovi z Moldavska, ovšem až téměř do konce úvodního dějství se trápilo. Do vedení se dostalo v nastavení první půle po vyloučení Vjačeslav Posmace z pokutového kopu, náskok pojistilo pět minut po přestávce. V tabulce se udrželo na vedoucí pozici se sedmi body o skóre před druhým Slovinskem. Hosté v samém závěru mohli alespoň snížit, ale svou penaltu nedali.

Moldavané opět nepředvedli úplně špatný výkon, nicméně v boji o udržení se pro ně nic nemění. V tuto chvíli jsou poslední čtvrtí s jediným bodem na kontě o skóre za Kosovem a právě s tímto protivníkem si to s největší pravděpodobností rozdají o záchranu. Zápas začal velmi opatrně, domácí sice vyvíjeli tlak, ale dlouho se nemohli k ničemu dostat. Teprve zhruba deset minut před přestávkou zahrozil kanonýr nizozemského Tilburgu Pavlidis.

Jednadvacetiletý útočník se totiž zjevil sám před brankářem Namaşcem, avšak z bezprostřední blízkosti ho nedokázal překonat přízemní střelou. Když už se zdálo, že se do kabin bude odcházet za nerozhodného stavu, tak se právě Pavlidis prosmýkl do šestnáctky protivníka a Posmac musel zatáhnout za záchrannou brzdu. Nizozemský rozhodčí Higler mu za zmaření vyložené brankové možnosti udělil přímou červenou kartu a navíc ukázal na penaltový puntík.

K němu se postavil zkušený Anastasios Bakasetas a nezaváhal, balón nekompromisně napálil do pravé části branky do protipohybu bezmocného Namaşca. Řecko pojistilo svůj náskok v 50. minutě. Hezký centr mezi dva protihráče vymyslel právě Bakasetas, rozběhnutý Petros Mantalos si ho elegantně zpracoval na prsa a pravačkou z deseti metrů chladnokrevně zamířil do bližšího spodního rohu. Zhruba čtvrthodiny před koncem byl opět vidět aktivní Bakasetas.

Svůj druhý gól chtěl přidat přízemní ranou z dvanácti metrů, jenže proti němu výtečně zasáhl brilantní Namaşco. Následně se hostující strážce vytáhl proti dělovce Fortunise, pak na opačné straně Rota nešikovně podrazil unikajícího Reabciuka a Higler byl nekompromisní. Obrovskou možností pohrdl Milinceanu, jehož pokutový kop famózně zneškodnil gólman Vlachodimos. V samém závěru ještě spálil dvě velké příležitosti Fortunis, napoprvé dokonce orazítkoval pravou konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Zajda

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele