Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga B - skupina 3, 4. kolo
14.10.2020 20:45 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
VTB Arena, Moskva

Reportáž

Rusko spálilo své šance a s Maďarskem remizovalo

Rusové pálili jednu šanci za druhou a kvůli tomu nedokázali obrat jasně horší Maďarsko o body. Fanoušci se branky v moskevském utkání nedočkali.

Favorizované Rusko doma přivítalo Maďary, kterým se proti němu historicky absolutně nedaří. A od prvních minut bylo vidět, že dnes to nebude jiné. Rusové tvrdili muziku a Maďaři se v obraně hodně potili. Gól visel ve vzduchu už v 10. minutě, v níž se Jonovovi povedlo najít Ozdojeva. Ten se s míčem dostal až do vápna, kde hledal i pod tlakem zpětnou nahrávkou nabíhající spoluhráče. Jenže v tu chvíli se míč stal snadnou kořistí hostující obrany.

Maďarsko ale ukazovalo, že Rusům nedá zadarmo ani centimetr hřiště a zejména jeho obranná činnost byla světlým bodem utkání. Obrana dirigovaná Willim Orbanem se stala zdí, o kterou se rozbíjel jeden ruský útok za druhým. A že jich bylo. Ať to byla hlavička Dzjuby, která skončila na brankáři, tvrdá rána Antona Mirančuka nebo další povedený projektil z dílny obránce Smolnikova. Ten se ostatně snažil velmi vydatně a přesně centrovat, potíž však byla v jeho adresátech.

V nastaveném čase první půle se Maďarům nepovedlo zahrát ofsajd systém, do vápna se jako tank vřítil Artjom Dzjuba a centroval ještě před sebe přízemní nahrávkou. Jenže brankář Dibusz byl včas venku z brány a s pomocí své obrany míč odvrátil těsně před klouzajícím útočníkem.

Artjom Dzjuba dál pokračoval ve velmi aktivním výkonu a deset minut po změně stran se málem radoval z branky. Po jeho tvrdé ráně letěl vzduchem brankář Dibusz a v krkolomné pozici dokázal míč vyrazit aspoň na roh! Následně si to do vápna namířil také Jonov, jenže jeho zase zradilo v téměř jasné gólovce zpracování. A festival ruských šancí pokračoval. Brankář Dibusz dokázal centr ze strany vyrazit před sebe, tam si jej ale zpracoval Zobnin a krásnou ranou napálil jen břevno!

Rusové se tlačili před bránu Maďarska, co mu jen síly stačily, ale maďarský val držel. A vydržel až do konce.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2,5+

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele