Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga B - skupina 3, 1. kolo
03.09.2020 20:45 CET
3 : 1
(0:0)
Stadión:
VTB Arena, Moskva

Reportáž

Rusové nasázeli Srbům trojku a zaslouženě vyhráli

Rusko sice doma nepodalo optimální nebo přesvědčivý výkon, ale i ten mu stačil na tři branky v síti srbského brankáře Dmitroviće. Hrdinou utkání se z pohledu Rusů stal Artjom Dzjuba, autor dvou branek.

Rusové začali mnohem aktivněji a neustále se snažili vymýšlet, kudy by procpali míč až do sítě. Srbové od prvních chvil spíš nestíhali a když už byli u míče, dlouho se u něj neohřáli. Naopak domácí ekipa hýřila pohybem a chutí hrát, její ataky byly velmi přesné a rychlé. O to větší překvapení nastalo v desáté minutě. Protože to byli Srbové, kdo si vytvořil první pořádnou šanci.

Z první standardky zápasu Srbové pořádně zahrozili. K hlavičce se dostal konkrétně Sergej Milinković-Savić, jenže záložník římského Lazia mířil pár metrů nad bránu! Další smělý atak ve 14. minutě předvedl Dušan Tadić, ale opora Ajaxu Amsterdam nakonec ztratila rychlost ve sprinterském souboji s protihráčem a nedokázala zakončit podle představ.

Po dvaceti minutách musel do akce domácí brankář Anton Šunin, protože ho pořádně protáhla dělovka Sergeje Milinkoviće-Saviće. Skvělým zákrokem ale Šunin dokázal míč vyrazit mimo tři tyče. Na první větší šanci Ruska jsme čekali více než 24 minut, ale stála za to. Delší centr od rohu vrátil před bránu obránce Džikija a Artjom Dzjuba se do míče z voleje opřel. Na místě byl ale včas brankář Marko Dmitrović, který jeho ostrý pokus vyrazil mimo.

Pět minut před koncem první půle se Rusové málem ujali vedení. Dzjuba dokázal doběhnout dlouhý pas těsně u lajny a ještě stihl poslat míč před bránu. Tam si naběhl Zelimchan Bakajev, který ihned mířil do brány. Nakonec ji ale trestuhodně překopl! První půle skončila a Rusové si v šatně asi říkali, že se svým výkonem spokojení být nemohou.

O to víc si užili poločas následující. Hned ve 46. minutě totiž Bakajev napravil své zaváhání, když se natlačil do vápna Srbska a nechal se v něm faulovat Pavlovićem. Ten ho musel faulovat, viděl žlutou kartu a navíc sledoval, jak zkušený střelec Artjom Dzjuba s přehledem proměnil nabízenou šanci.

Pro Rusko začátek jak z říše snů, zatímco pro Srbsko to byla noční můra. Kdyby tak proměnilo alespoň jednu ze svých šancí v první půli. Srbové se nicméně sympaticky nevzdávali a neustále drželi míč na svých kopačkách. Po hodině hry se do odraženého kulatého nesmyslu opřel Nemanja Gudelj a sledoval, jak jeho nepřesnou ránu chytá brankář Šunin.

O pár minut později se Zobinovi povedlo protáhnout míč na Vjačeslava Karavajeva, který s balonem u nohy protančil až k vápnu. U něj obešel protihráče a vypálil tak, že míč zakroutil až do sítě!

To ale stále nebylo všechno a utkání mělo další dramatické křivky. Dvanáct minut před koncem totiž Darko Lazović využil své rychlosti, unikl soupeřům a nahrál před bránu. Tam si balon našel Aleksandar Mitrović a ten se v takových situacích mýlí málokdy. Přece však to na body nestačilo. Osm minut před koncem totiž zaúřadoval domácí kapitán Dzjuba, který využil chyby Maksimoviće. Pak už jen míč zakroutil k tyči a slavil třetí branku Rusů.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele