Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga D - skupina 2, 5. kolo
14.11.2020 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Gibraltar v San Marinu nevyhrál a o první místo ještě bude muset bojovat

Gibraltar odmítl velkou možnost definitivně si zajistit první příčku ve skupině 1 a tím tak bojovat o dodatečný postup do Ligy C, na půdě posledního San Marina totiž získal pouze bod za nerozhodný bezbrankový výsledek a o vítězství v Lize D se na závěr popere s Lichtenštejnskem. Domácí museli čelit favorizovanému soupeři téměř celý druhý poločas v deseti, i přesto poprvé ve své historii neprohráli v soutěžním střetnutí dvakrát po sobě.

Hosté po dvou předchozích výhrách mají na kontě sedm bodů a před druhým Lichtenštejnskem disponují tříbodovým náskokem. Pokud si chtějí udržet první pozici, tak v úterý na vlastním stadionu nesmějí prohrát. San Marino zakončilo tento cyklus se dvěma body bez jediné vstřelené branky, nicméně za své působení se v žádném případě nemusí stydět.

Svěřenci italského trenéra Franca Varrelly hráli se svým sobotním konkurentem vyrovnanou partii do již zmiňovaného vyloučení, pak přestáli mírný tlak Gibraltaru až do závěrečného hvizdu. První šanci si vypracovali po dvaceti odehraných minutách, kdy gólman Coleing vyrazil sražený projektil zbytečně před sebe, jenomže dorážející Hirsch byl ve stoprocentní pozici na poslední chvíli zablokován vracejícím se Sergeantem.

Druhá příležitost San Marina se zrodila za další dvě minuty, tentokráte si Coleing výtečně poradil s přízemním pokusem Nanniho. Hosté poprvé zahrozili asi deset minut před přestávkou, avšak Chipolina tečoval centr Walkera zhruba o metr vedle bližší tyče. Domácí si výrazně zkomplikovali situaci ve 49. minutě. Kapitán Davide Simoncini nakopl Torrillu zvednutou podrážkou do stehna a ukrajinská rozhodčí Kateryna Monzulová mu bez váhání ukázala přímou červenou kartu za surovou hru.

Hosté ale ani v početní výhodě na trávníku nijak výrazně nedominovali, svou největší šanci ke skórování promarnili dvacet minut před koncem. De Barr předvedl výbornou individuální akci, elegantně se obtočil kolem střídajícího Mularoniho a nakonec zkusil vystřelit z osmnácti metrů, jeho přízemní střela proletěla o pár decimetrů vedle pravé konstrukce.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele