Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga B - skupina 1, 2. kolo
07.09.2020 20:45 CET
1 : 5
(1:3)

Reportáž

Erling Håland (© AFP)

Norsko uštědřilo Severnímu Irsku debakl o pěti brankách

Tak tohle se Norům povedlo parádně. Severnímu Irsku na jeho vlastní půdě nadělili potupných pět branek, z nichž po dvou si rozdělili Håland se Sørlothem.

Norsko chtělo dokázat, že první utkání byla jen náhoda a že tento tým má na mnohem víc. Proti byli Severní Irové s výhodou domácího prostředí, ale i oni tušili, že v Norsku číhá dřímající obr s velkým potenciálem, takže utkání to nebude snadné. A měli pravdu. Norům to trvalo jen pouhé dvě minuty, než se dostali do vedení. Krásnou kolmici přes celou šíři hřiště dostal od Johansena Mohamed Elyounoussi, který si prvním dotykem šikovně zpracoval míč a druhým jej poslal za záda bezmocného brankáře Peacocka-Farrella.

Start do utkání to byl velmi rychlý až zběsilý a rozhodně tomuto tempu nebyl konec. Už v 6. minutě totiž domácí dokázali srovnat. Washington sice po rychlém brejku ještě neuspěl, když jeho střelu vyrazil Jarstein před sebe, jenže ve správný čas na správném místě se pohyboval Paddy McNair, který míč doklepl přesně tam, kam z pohledu Severního Irska patřil - 1:1.

Severní Irové se sice začali radovat, jenže jejich radost ze srovnání netrvala moc dlouho. Přesně jednu minutu. Pak totiž o sobě dal vědět norský zázrak, který už pár měsíců udivuje Evropu. Kanonýr Erling Håland, jehož umění opěvuje třeba rapper Paulie Garand. V sedmé minutě se k němu trochu náhodně dostal balon na hranici vápna a Håland jej napálil vší silou do sítě - 2:1.

A problémům Severního Irska nebyl rozhodně konec. Další akci rozjetou Hålandem prodloužil obránce Aleesami, který se dostal u vápna až k centru a parádním pasem našel na zadní tyči nabíhajícího Alexandera Sørlotha. Pro něj to už byl víceméně bonbonek a ve výskoku dostal nohou míč do sítě bez potíží.

Ve zbytku první půle se kanonáda přeci jen trochu zastavila a tempo utkání už nebylo tak vysoké. Jak je ten fotbal jednoduchý, ukázali Norové ve 47. minutě. To si po jednoduchém obloučku za obranu naběhl Håland, který unikl všem obráncům soupeře a nesobecky našel před bránou Alexandera Sørlotha - 4:1.

A debakl pokračoval. V 58. minutě udělala ofenziva Norska ze soupeřů hadrové panáčky, po dalším nákopu k vápnu Elabdellaoui hlavičkoval do běhu na Erlinga Hålanda, který unikl soupeřovým obráncům a snadno k tyči překonal brankáře Peacocka-Farrella. Od té doby jako by si Norové řekli, že už má soupeř dost, a do konce zápasu ho nechali na pokoji.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat
Hiko

velmi pěkně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele