Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga B - skupina 1, 6. kolo
18.11.2020 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Liam Boyce (© AFP)

Severní Irsko se na závěr rozešlo smírně s Rumunskem

Oběma středečním soupeřům už v podstatě o nic nešlo, hosté pouze ještě bojovali v první skupině o druhou pozici, která ale v konečném účtování nic neznamenala. Rumunsko se totiž před zápasem dozvědělo, že jejich nedávný plánovaný duel s Norskem byl kontumován v jejich prospěch po výsledku 3:0 a o záchranu se tak už strachovat nemuselo. Severnímu Irsku by tak ani tato případná výhra nepomohla a po remíze 1:1 sestupuje do Ligy C.

Svěřenci trenéra Mirela Rădoie nakonec skončili na třetí pozici s osmi body o dva body za druhým Norskem a pět bodů za vítězným Rakouskem. Ostrované před necelým týdnem přišli o účast na ME po smolné porážce se Slovenskem (1:2 v prodloužení) a v letošním ročníku Ligy národů ani jednou nevyhráli, se dvěma body na kontě proto obsadili beznadějně poslední čtvrtou příčku. První poločas probíhal v opatrnějším duchu a příliš zajímavého toho nepřinesl.

Přitom domácí mohli jít do vedení již ve 2. minutě, ale Ballard po přímém volném kopu trestuhodně minul pravou tyč. Asi deset minut před přestávkou se Liam Boyce po rohovém kopu z pravé strany opřel do balónu z voleje, ovšem mířil příliš vysoko. Těsně před poločasovou přestávkou se stejný hráč snažil prosadit hlavou, nicméně jeho nadějný pokus byl na poslední chvíli sražen mimo prostor tří tyčí.

Domácí dokázali otevřít gólový účet v 56. minutě a dočkal se nejaktivnější muž na trávníku Boyce. Devětadvacetiletý útočník obdržel parádní pas z levého křídla od Michaela Smithe a zblízka bez větších potíží dopravil míč do zcela odkryté branky. O šest minut později měl na hlavě srovnání Nistor, avšak ten v tisíciprocentní možnosti nedokázal rozvlnit síť. Vzápětí na opačné straně selhal také McCann, který z deseti metrů pálil o kousek vedle bližší tyče.

Necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem si Marin parádně narazil balón s pozdějším hrdinou Ericem Bicfalvim a napřáhl z dobrých dvaadvaceti metrů, jeho skvostnou ránu vytáhl konečky prstů nad svou branku famózní gólman Peacock-Farrell. Rumunsko se dočkalo vyrovnávací trefy v 81. minutě. Bicfalvi obdržel přesnou zpětnou nahrávku od Tănaseho a z první z deseti metrů zamířil přímo do bližšího spodního rohu.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, uefa.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele